2005/10/25

Lakáshelyzet

Kisználva a nagy blogozási kedvet, ami néhány nap múlva úgyis alább hagy, megosztom az irántam érdeklődőkkel a jelenlegi lakáshelyzetet.
Már jó néhány hete kinéztünk egy lakást, amit szeretnénk megvásárolni. Jó néhány akadályba ütköztünk, aminek egy részét már sikerült leküzdeni, de még mindig kemény a helyzet.
Jelenleg ott tartunk, hogy ma elkészítettük az ügyvédnél a szerződést, hogy megvesszük a lakást. A héten el fogjuk utalni az előleget, majd eljutattjuk a banknak a hitelkérelmet. Ezek után el fog válni, hogy mennyire fogom kedvelni az Erste Bankot.
A Raiffeisen bankkal kapcsolatban már rossz a tapasztalatom. A saját bankon belüli hitelt nem képesek átvállalni. Nem értem, hogy mit számít nekik, hogy ki fizeti a jövőben az összeget. Bár az is lehet, hogy az ügylet elmaradása az ügyintéző hozzá-nem-értésének volt köszönhető. Azt hiszem, hogyha tehetitek, akkor kerüljétek a Széna téren lévő fiókjukat...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tudom, tudom, hogy sikk szidni, meg azt is tudom, hogy rabló banda is szokott lenni, de a mi lakáshitelünknél teljesen korrekt volt az OTP. Mindenki fél tőlük, de ebben tényleg rendesek, és korrektek voltak.
Viszont a Budapest banknál elkövették azt a "kedvességet" egy ismerős esetében, hogy a bank értékbecslője a fedezetként felajánlott szülői, jó állapotban lévő családi házat telekkel felértékelte kemény 7 millióra.
Sajnos az általad kiválasztott bankokat nem ismerem, de szurkolok nektek!!!