2009/12/06

Az események alakulása

Nos, elég sok minden történt a nagyobb írásom óta, és bár majdnem minden készen lett még mindig mozog bennem valami idegesség. Ráadásul már nem is nagyon tudom hová tenni a dolgot...

Kezdjük szép sorjában.

1. Annamáriával nem volt semmi probléma a vérvétel eredményét illetően. Szerencsére a dokinő csak téves előzetes diagnózist hozott.

2. Jött egy ember, aki megjavította a szivárgásokat. Most a WC is rendben van, valamint a cirkónál sem folyik ki a víz. Igaz, ez a pár perces munka 7e pénzbe fájt. Hiába, ha béna vagyok minden ilyen jellegű munkához, akkor inkább jobban járunk, ha nem mekkmesterkedek, és nem csinálok nagyobb bajt.

3. Jöttek a bútorosok, és nagyjából megcsinálták a konyhabútort. Évi szerint normálisak voltak és igyekeztek minden igényt kielégíteni, de ugyanakkor nem lett semmi sem a lehajtható pultból. Ráadásul másodszorra is olyan lapot sikerült kiválasztanunk, amiből már csak utolsó darabok voltak, ezért a túloldalra való külön polc/pult színe valószínűleg más színű lesz. Lehetne mondjuk narancssárga... :)

4. Jött a gáztűzhely és az elektromos sütőt beszerelő ember is. Kiderült, hogy előzetesen többen is baromságot állítottak. Egyrészt nem kiállást kellett volna csinálni a sütő mögé, hanem konnektort. Másodszor, az elektromos hálózatunk látszólag vígan bírja a terhelést. Már többször sütöttünk vele, ami valószínűleg pörgeti is a villanyórát.

5. Ha már villanyóra. Kijöttek az ELMŰ-től is az emberek. Megállapították, hogy 100%-on is túl rosszul mér az óra, azaz, ha ténylegesen csak 1Kwh fogy, akkor az óra 2-t vagy többet mutat. Fasza... Remélem, hogy nem minket fognak meggyanúsítani ezek után, hogy "bemágneseztük" az órát. Azt mondták, hogy azzal előállítható ilyen hiba. De miért lennék olyan hülyék, hogy magunk ellen csináljunk bármit is?

6. Még továbbra is ideges vagyok, főleg amiatt, hogy a konyhába a vízbeszerelő ember, név szerint (jegyezzétek meg jól, hogy kit ne keressetek, mert még vissza sem telefonált) Horváth Erneszt, nem csinálta meg a mosogató és csaptelep bekötését. Tehát van egy konyhánk, ahol nem folyik a víz. Részben a probléma megoldódott, mert a mosogatógépet sikerült mással beköttetni, de kézzel még mindig nem lehet mosogatni... és irány a fürdőszoba. Fasza... Az egyik fő gond, hogy senki sem képes kifúrni a mosogatótálcát, mert ahhoz speciális eszköz kell. Én nem fogom a fostalicska fúrómmal és silánynak sem nevezhető fúrószáraimmal szétbarmolni.

Tehát egy picit ideges vagyok, mert van egy viszonylag jó, de még nem teljes százalékában működőképes konyhánk, valamint valamiért nem érzem, hogy több helyem lenne. Valamint még mindig kupleráj van ez egész lakásban és alig lehet haladni valamivel.

Persze ennek én magam is okozója vagyok, mert nem haladok egyről kettőre. Szeretnék több dolgot is csinálni, de az ünnepekre való készülődés és gyermekek nem adnak túl sok szabadidőt. Nem szeretem az év utolsó hónapját. A sütőt amúgy már annyira sikerült letesztelni, hogy többször sütöttünk benne. A következő két blogbejegyzésem talán ezzel lesz kapcsolatos...

Nincsenek megjegyzések: