2010/04/16

Az ELMŰ... már megint

Nem kellemes dolog arra ébredni hajnalok hajnalán, hogy Évi zokogásától rázkódik az egész ágy. Hiába próbáltam megvigasztalni, nem nagyon tudtam, sőt még csak jobban rákezdett, majd idővel elaludt. Én magam is hiába érzek hasonlóan, mint ő a sok munkával töltött óra miatt a(szerintem) teljesen elapadt könnycsatornáim miatt, sírni sem vagyok képes. Én csak álmatlanul forgolódtam, tehetetlen dühvel, és közben arra gondoltam, hogy ki lehet olyan, aki segíteni tud, illetve ki lehet, aki a mellénk áll és jól megbüntetni ezt a nagy pénznyelő céget.

Sajnos a kötbértartozás kialakulása más dolgokat előidézett, amik most kezdenek egyre jobban kivilágosodni. A helyzet miatti folyamatos idegeskedés miatt Évi teje nagyon elapadt, ezért már nehézkesebb Mártont táplálni. Sajnos nem csak kicsi fiunk, hanem lányunk is megérezte a mi feszültségünket és valami nagyon nincsen rendben. Szinte biztos vagyok benne, hogy amiatt kezdett el most Annamária dadogni, mert túl idegesek vagyunk...

Álmatlan forgolódásaim közepette arra gondoltam, hogy ki kellene keresni még néhány e-mail címet, és talán ezeket az új problémáinkat felróva írni lehetne Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának, a köztársági elnöknek és talán még néhány gyermekvédelmi szervezetnek. Mert ez teljesen igazságtalan, hogy az ELMŰ a hulladékanyagokból összetákolt, hibás, szeméttelepre való villanyórája miatti bonyodalom az egész családra, nemcsak anyagilag, hanem pszichésen is kihatással van. A gyermekek egészségés jövőjét veszélyeztetik azzal, hogy terror alatt tartanak minket.

Már több levelet is írtunk nekik, és érdekes módon mindig más ügyintéző kezébe jut a dolog. Soha nem ugyanahhoz... Ilyen nagy lenne ott a fluktuáció, hogy az ottani dolgozóknak sem fogadja be a gyomruk azt, ami ott folyik?

És most néhány szó az egyéb fejleményekről... A Magyar Energia Hivatal, a hozzájuk március 29-én beérkezett postai levélre április 1-én e-mailben(!) válaszolt, amiben néhány adatot kért be tőlünk. Mi 8 napon belül, szintén e-mailben válaszoltunk, és csatoltuk a kért dokumentumokat. Azóta várunk... Időközben az ELMŰ egyik levelében tájékoztatott, hogy az ügyet ellenük felfüggeszti, mert vizsgálódik a MEH. Más postai levelünkre még nem jött válasz. Remélem, hogy dolgoznak az ügyön, és nem végezte valami vagy papírkupac alján.

Küldött az ELMŰ még pár levelet. Egyben közölte, hogy kiszámolják majd a túlmérés miatt mennyit kell visszafizetniük, majd jött egy következő levél, amiben megírták, hogy miként és mennyit számoltak ki (nagyjából 100eFt-al kevesebbet), majd még egy következő levélben, hogy megváltoztták az átalányt. Ez utóbbin olyan vicces szöveg szerepelt, hogy megváltoztatták az átalányt, mivel "új eszközöket vásároltunk, és alacsonyabb energiát felvevő fogyasztókra váltottunk". No comment... Persze a leveleket mindig más ügyintéző küldte. Szinte hihetetlen, hogy mennyi mennyiségű levelet elküldenek ahelyett, hogy ezt elektronikusan tennék, vagy egy borítékba pakolva.

Jött még egy minuszos számla, hogy a leolvasás alapján mennyivel lógnak nekünk az elmúlt év miatt, valamint talán küldtek pénzt is postán. Ez majd ma derül ki, hogy mennyit.

Persze Évi is írt nekik viszontlevelet, amiben megemlíti, hogy a különbözetet nem az általuk is idézett törvényszöveg szerint számolták ki. Ott ugyanis az szerepel, hogy a számítás alapjának "a meghibásodás előtti és lecserélt új óra legalább 4 hónapi fogyasztás átlagának kell lennie". Azt tudják, hogy szerintük mikortól rossz az óra, de azt már nem, hogy a tönkremenetel előtti időszakot is bele kellene venni az átlagba. Hülyék lennének önmaguk ellen kapálni, és a még jogos, nagyjából +100eFt-ot is kifizetni.

Nem tudom, hogy mit tegyünk, hogy a felháborodásunk és idegességünk mellett most még a gyermekeinkkel kapcsolatos pszichés problémákat is orvosoljuk...

1 megjegyzés:

Atish74 / Tejes írta...

Persze soha nem egy olyannal történik ez először, akinek lenne hatalma nyomást gyakorolni az ilyen cégekre. Pedig ha lenne valami kitaposott ösvény az ilyen esetek letisztázására, akkor a hétköznapi ember is érvényesíthetné a valódi igazát, nem pedig az ő általuk elképzeltet. Ebből is nagyon jól látszik, hogy a pénzünkből működő rendszer a vérünket szívja csak, és nem értünk van, mint ahogy ők azt állítják.