2009/09/07

Tiramisu

Korábban még bele sem gondoltam, hogy milyen primitív is a Tiramisu névre hallgató étel elkészítése. Valójában eléggé kevés dolgunk van vele, főleg ha saját készítésű piskót helyett babapiskótát használunk. Olyan egyszerű a recept, hogy fejből tudom mi kell bele.

Hozzávalók:
500g Mascarpone sajt
4 tojás
200g cukor
Nagyjából 3dl kávé, valamint ebbe valamennyi rum
300g babapiskóta

A 4 tojást kettéválasztom, és a cukrot a sárgájával kikeverem. Ezt követően beleöntöm a mascarpone-t (Ennek az íze magában teljesen semleges, mivel natúr krémsajtról van szó. Bár van neki egy kis vajas ízbeütése.), majd óvatosan hozzáadom a felvert tojásfehérjét.

A babapiskótákat nagyjából 1 percre a kávés-rumos lötyiben áztatom, majd el lehet kezdeni az összerakást. Igazából egy sor krémsajtos keverék és egy sor babapiskóta sorrendben kell megtölteni egy kívánt edényt, és készen is vagyunk.

Az egészet be kell rakni hűtőbe állni hagyni, majd a tálalást megelőzően kakaóporral kell meghinteni.

Mivel nem nagyon vagyunk kávésak (csak valami instant kávéporunk volt otthon), ezért lehet, hogy majd keresek valami olyan receptet is, amibe ez nem kell.

Végeredményben szerintem egészen jól sikerült... Igaz, nem is nagyon lehet elrontani.

1 megjegyzés:

Atish74 / Tejes írta...

Jajj Reve, ez valami isteni desszert, nálunk is a család kedvence, párom imádja is csinálni, meg finoman is készíti. Nálunk is a babapiskóta a főszereplő az egyszerűség kedvéért, s kávét is csak a 'süti' kedvéért főzünk, ez igazán megdobja az ízvilágát. Csak ajánlani tudom mindenkinek, valóban nem komplikált, csak 1 napot érdemes állni hagyni a hűtőben, az az igazi. Nyami