2009/08/17

A két gyermek

Szerencsére Annamária jól tűrte Márton érkezését. Még valami örömöt is lehetett látni az arcán, és nagyon mosolyogva vagy érdeklődve mondja azt, hogy "baba". Néha még saját magától meg is nézi az éppen tentéző kisöccsét. Bár a mai nap volt egy hisztije, amikor úgy érezte nem kap elég figyelmet. Talán majd mindenki másban is tudatosítani kell, hogy vele is foglalkozzanak, és ne állandóan csak a kicsiről áradozzanak, mert igazából már nagyon sok mindent megért.


Lehetne elég sok mindent írni már Annamária tudásáról is, mert új szavakat kezd megtanulni, néhányat már sokkal tisztábban ejt. Többek között nagyon tudatosan tud "apának" szólni... Aztán kezdi elsajátítani a szobatisztaságot, és ezeken kívül még rengeteg olyan dolgot csinál, ami egy felnőtt embertől természetes és nem egy 20 hónapostól. Amúgy Márton mellett már egy kicsi babának tűnik, hanem egy kislánynak. Ez olyan furcsa. Amíg nap-mint-nap változik mellettünk, szinte fel sem tűnnek nyilvánvaló dolgok.


Márton is már elég sok mindent tud ilyen fiatalon. Nagyon durván tudja már a nyakát emelgetni és lehet látni közelről már észrevesz vagy lát dolgokat. Szerencsére nem nagyon sírós, és cumit még nem látott.


Ma fürdettük Márton és Annamária segédkezett. Erről fel is tennék most két képet.

2 megjegyzés:

Atish74 / Tejes írta...

Aranyosak egymás mellet, látszik hogy tetszik a pici fürdése neki.

A féltékenységre tényleg figyelni kell, de ha sikerül mindkettővel egyformán foglalkozni (legalábbis a nagyobb érezze ezt), nem lesz ott semmi gond.

Judit írta...

Nagyon szépek, aranyosak a gyerekek! Gratulálok!

Üdv: Lyn