2008/03/03

Mi kell ahhoz, hogy valaki tejet adhasson...

Mivel olyan szerencsések vagyunk, hogy Évi bővelkedik az anyatejben, ezért úgy döntöttünk, hogy adunk a koraszülött csecsemőknek is.

Ahhoz, hogy valaki tejet adhasson elég komoly vizsgálatsoron kell átesni. Egymást követő két alkalommal (éhgyomri és evés utáni véradás), ami már kb. az huszonkétmillió-ezerkétszáznyolcvankettedik... Mivel ilyenkor már anyukáról beszélünk, akkor az állambácsinak 2x300 pénzt is adakoznia kell, mert hát jó fejek vagyunk. Ezt követően el kell menni a tüdőgondozóba... Mivel nagyon okos a védőnőnk, ezért elfelejtett a feleségemnek beutalót adni a tüdőszűrésbe, így ez 1000 pénzbe került. Ha kap beutalót, akkor csak egy újabb 300-as.

Ezt követően el kellett mennie a világ végére, hogy AIDS-szűrésen is túlessen. Itt még azt is hajlnadóak voltak letojni, hogy gyerekkel ment, és inkább hosszú percekbe nyúló beszélgetést folytattak, valami munkától teljesen távol eső témában (hogy a szolárium égetné le az ilyeneknek a szőrt a mellkasáról, vagy a wc-deszka csípje be a köldök piercing-jüket).

Érdekes módon ez az eljárás nem került pénzbe (csak a x liter benzinköltség), csak nagy fokú mérgelődésbe.

Évi felhívta a védőnőjét, hogy beszámoljon a teljesített dolgokról, és hogy letolja az elfelejtette beutaló miatt. Majd az a zseni nőszemély a fejéhez kapott, hogy még egyfajta vérvizsgálatott végre kellene hajtani (remélem, hogy mindenki figyelt... a 3. vizsgálat). Évinek itt már erősen nyílt a zsebében a bicska, és szerencsére a telefonvonal másik végén lévő személy is észrevette ezt, és azt monta Évinek, hogy felhívja az AIDS-szűrő központot, hogy a leadott vérből csinálják meg a maradék vizsgálatokat. Érti ezt valaki? Lehet, hogy egy vérvizsgálat elég lett volna... Idióta ez a rendszer...

Mivel sikeresek voltak a tesztek, ezért megnyílt az út a tej leadásához. A "tejesember" reggel 8 órától délután 5-ig szerintem bármikor betoppanhat, és akkor is csak amiatt morog, hogy neki mennyi helyre be kell mennie a tejért. Sajnálom szegényt... ez a munkája. Ha nem lenne, akkor pénzt sem kaphatna.

Aztán, amikor Évi felveti neki, hogy a kicsi megetetése mellett több tejet is tudna adni, és hogy hozzon több üveget, akkor azt felelte, hogy ő csak annyit adhat, amennyit megkap. Tehát hiába tudna valaki 2napota 3 üvegnyit kitermelni, ha először csak 2 üveget kap, mert ilyen esetben soha a büdös életben nem tudna 3 üveget odaadni a nála lévő kettőből...

Azt pedig még meg sem említettem, hogy milyen komoly higiéniai feltételek vannak. Előtte szépen be kell mellben mosakodni, egy olyan tisztítószer segítségével, ami még az AIDS-ellen is védelmet nyújt! Aztán Évi maga elé vesz egy maszkot, és nekiláthat a steril üvegbe történő fejésnek. Ha valami gáz lenne, vagy nem tartja be valahogy az előírásokat, akkor azt visszajelzik, és fogadják el egy idő után a tejét.

Az egész rendszerben, az elejétől a végégi valahogy az a furcsa, mintha nem is akarnák, hogy egyáltalán bárki is adjon tejet.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az a nagy büdös helyzet, hogy kedves Morgó igencsak fogalmi zavarba keveredett az anyatejadás kapcsán, de amire ki akarta hegyezni a történetet, arra sikerült...