2020/04/23

Csak egy muffin recept

Mivel hamarosan költözünk, ezért előfordulhatnak majd járulékos veszteségek. Nem vagyok benne biztos, hogy a konyhában őrzött papírlap teljesen túlélni a költözést, még akkor is, ha egy olyan fontos írástartalom van rajta, mint egy muffin receptje.

Muffint nem olyan nehéz csinálni, csak össze kell keverni mindent és be a sütőbe. De ez egy eléggé bevált recept, szóval inkább magamnak mentem le a saját blogomba.

Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
17 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál citromlé
8 evőkanál tej
2 tojás
pici só
csokidarabok

A hozzávalókat a tojások fehérjének kivételével egy tálba vagy edénybe teszem. A külön tett tojásfehérjéket felverem habverővel. Ezt követően keverem össze a korábbi hozzávalókat a habverővel, majd a felvert tojásfehérjék nagyjából felét keverem hozzá. Ha ezzel megvagyok, akkor jöhet a maradék tojásfehérje is. Ha nagyon folyósnak találom a masszát, akkor még egy kis lisztet lehet hozzátenni.

A csokidarabokat tényleg ízlés szerint tegyük az elegybe. Mi általában étcsokit szoktunk, de bármi más is lehet. Ha tej- vagy fehércsokit használunk, akkor érdemesebb nagyobb darabokra törni és nem nagyon elaprózni. A csokin kívül még dobálhatunk bele gyümölcsöket is.

180-200 fokon szoktam a sütőbe tenni, és addig sütöm, amíg ki nem állja a fogpiszkáló próbát.

Nincsenek megjegyzések: