2014/03/31

Babbancshelyzet 2014. márciusában

Régen volt már gyermekekkel kapcsolatos, átfogó bejegyzés, ezért most ez következik. Sajnos, képek nem nagyon vannak/lesznek, mert a fényképezőgépről nem mondható el, hogy teljesen üzemszerűen működne. Az elemcserélesenkénti 3-4 db kép jóval az elfogadható határérték alatt van.
 
Annamária
A nagylány már elmúlt 6 éves. Elég nagy bulit rendeztünk neki és ez kellő tapasztalat volt, hogy legközelebb nem lesz hasonló nagyszabású rendezvény. Legalábbis egy darabig biztosan. Az óvoda nagycsoportjába jár. Az iskolaválasztás és jelentkezés kevésbé volt bonyolult, mert Évi mások tapasztalata alapján egyszerűen ki tudta választani a megfelelő. Az iskolalátogatásokkor szerzett élmények tovább erősítették a választást és most már CSAK a megfelelő visszajelzésre kell várni. Ez lesz a kevésbé egyszerű rész, de erről talán majd máskor.
Annamária időközben elkezdte a fogváltást is, már két foga esett ki. Az ovis logopédia foglalkozáskon sikerült csiszolni minden betű kiejtésén, úgyhogy talán már ezzel nem lesz baj. Bár összefüggően olvasni még nem tud, de a betűket nagy hatékonysággal felismeri. A számolással sincs túl nagy gondja.
 
Márton
A nagyobb fiúról kiderült, hogy nem teljesen lát jól, ezért szemüvegett kapott. Elsőre elég sokkolóan hangzott a dioptria szám... és másodjára is. A gyermek szemész azt mondta, hogy törődjünk bele, ez ilyen lesz és NEM FOG ROMLANI. Ezt mi nem igazán akarjuk teljesen elfogadni és a nem-romlást nem hisszük el. Alternatív gyógymódok felé próbáltunk fordulni és jelenleg a "szemtornát" gyakoroltatjuk vele. Az alternatív szemésznek van "hivatalos" végzettsége is, és a hagyományos módszereket tudja ötvözni a kevésbé hagyományosakkal. Szerinte és a második látogatást követő látásteszt szerint van már érzékelhető javulás.
Márton közben váltott a baba- és oviúszásról a "nagyobb" gyermekúszásra. Lassan, de biztosan fejlődik és alakul az úszása. Az óvodában egyelőre Annamárián lóg, ezért nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz szeptember után.
 
Mátyás
A legkisebb, akivel a legtöbb dolog történik. Mégis, ezek annyira folymatosak, hogy szinte fel sem tűnik előttünk, amint egyre ügyesebb lesz. Nagyon lassan akart megtanulni kúszni, de onnan viszonylag gyorsan váltott mászásra és majdnem minden helyen való felállásra. Mivel már elég stabilan tud ülve játszani és néha másodpercekre, kapaszkodás nélkül is állva maradni, ezért szerintem már csak napok kérdése az első lépések segítség nélküli megtétele.
Imádna dumálni, de amikor itthon vannak a tesók, akkor azok elnyomják benne. Foga még nincsen, ezért a doktornő jóslata a farsagi első fogra nem jött be. Ennek ellenére már mindent próbálna enni, olyanokat is, amiket nem nagyon szabadna még neki. Szerencsére az étvágyra nincs panasz. Ennek ellenére már nem akar mindent a szájába venni és azt lenyelni.
Az éjszaka átalvására is sikerült rávenni. Szerencsére az óraátállítás egyik pozitív hozadéka lehet, hogy ezentúl nem 5kor fog saját magától felébredni

Nincsenek megjegyzések: