2013/07/08

Gru 2 (Despicable me 2)

A Gru túl jól muzsikált a mozipénztáraknál, ezért nem kerülhette el a sorsát és folytatásért kiáltott. Igen, ám, de vajon mivel lehet folytatni a meglágyult szívű és jó útra tért szupergonosztevő kalandjait. Ennek jártam utána a hétvégén, a gyerekekkel, az idei első mozilátogatásomon.
 
Mivel családja már gyakolatilag van, ezért szinte nyilvánvalónak tűnt, hogy az ott lévő csonkaságot ki kell egészíteni, asszony kell a házba. Persze e mellé szükség van még valami történetre is, valamint a gyerekeket sem lehet sztori szempontjából árván hagyni, nem is beszélve a showt ellopó minyonokról. Ez utóbbiak kapcsán azon sem lepődék meg, ha a mini részeket követően esetleg fél órás vagy hosszabb különfilmet is kapna.
 
A történet szerint valaki, egy mágnes alakú repülővel elrabol egy sarkköri kutatóbázist, ahol egy nagyon veszélyes szupervegyületet kisérleteztek ki. Eközben Gru éli a három gyermekkel zavartalan életét, igyekszik pedáns családapaként viselkedni, és új területen, a zselégyártásban igyekszik minél több sikert elérni. Ebbe az idillbe "rondít" bele a szuperbűnözők ellen harcoló szervezet, aki megkéri, hogy legyen a segítségükre az előbbiekben vázolt helyzet megoldására. Túl nagy meglepetésekre a későbbiekben ne is számítsunk.
 
A Gru 2 viszonylag jól működik, nem nagyon van üresjárat. A James Bond-szerű történeten túl számos utalást kapunk más filmekre is, amit talán a gyerekek nem igazán vesznek észre. Az írók, csalafinta módon, újra úgy írták meg a történetet, hogy a gyerekkísérők is kapjanak valamit, amit ha akarnak közben megoszthatnak csemetéjükkel is.
 
Az alkotóknak sikerült kellően szórakoztató folytatással megörvendeztetni minket és főleg gyermekeinket, ezért szinte már a szemeim előtt látom a Gru 3 feliratot is. Csak az a kérdés, hogy arra lesz-e még elég puskapor az írók fejében, tudnak-e valamit kezdeni az idilli, egyre növekvő családdal.
 
A Gru 2 mindenképpen ajánlott az idei nyári rajzfilmes felhozatalban. Az egyedüli problémám csupán az egész hossza volt, nyugodtan szabhatták volna 90 perc körülire.


3 megjegyzés:

Alex J. Cavanaugh írta...

My wife and I really enjoyed it!

RaveAir írta...

I wrote almost the same thought as you in your blog. My children were love it!

Gina Gao írta...

This is such a great movie!

www.modernworld4.blogspot.com