2008/09/29

Speed Racer - Totál Turbó

Igazából a filmmel kapcsolatos első és legfontosabb kérdésem, hogy kinek szánták valójában? Nekem igazából tetszett, bár az első 20 percben még erős fenntartásaim voltak vele kapcsolatban.


A Mátrix-mitológiát létrehozó Wacsorázós testvérek (lusta vagyok kiguglizni, de aki ismeri a Mátrixot az úgyis tudja, hogy kikről van szó, akik meg nem, annak úgyis teljesen mindegy) alkotása ez a film is, de valahogy nem ugyanazt a képvilágot hozták, mint trillógiájuk esetén, és ugye nem a kenus csávó (Keanu Reeves) volt a főszereplő sem.

Adva van az alaptörténet, hogy egy autóversenyzésnek élő család szinte mindenre képes. Sorra verik meg a nagy ipari cégek autóit és egyben pilótáit. Aztán a család nagyobb fia egyszercsak elhuny... A kisebbik, aki az idióta Speed keresztnevet kapta (lehetett volna Dömperke is), igazi magyar népmesei fordulattal a helyébe lép. Apuci szereli kocsit, míg a gyerek versenyez.

Az autóversenynél senki ne számítson komoly autózásra. Kicsit olyan, mintha egy számítógépes játékot (pl. SW: Racer) gyúrtak volna össze a Cartoon Network adóján vetített Wacky Racers-el. Mindezek ellenére kifejezettem szórakoztató.

Néha teljesen olyan érzésem volt, mintha Kémkölyköket nézném, bár volt benne pár olyan jelenet, ami alapján nem 12-es karikás besorolásúnak venném a filmet.

A történetet előrehaladását szinte sejteni lehet, nem igazán van benne meglepetés. Aki túlélte az első 20 percet, az már a maradékot is meg fogja nézni, és ha az eleje lekötötte, akkor maradék időt is élvezni fogja.

Nincsenek megjegyzések: