2010/04/30

Lauren Kate - Fallen

Tegnap olvastam ki ezt az angol nyelvű - szintén nyeremény - könyvet, és hamarjában meg is osztanám olvasóimmal a tapasztalataimat.

A történet szerint egy lány új közösségbe, egy új iskolába kerül. Először minden nagyon borongós, de később barátokra és szerelemre lel. Talán nem is egyszerre egy fiú iránt vonzódik. És ez még csak a misztikus történet eleje lenne. Ismerős ez valahonnan? Csak nem az Twillight/Alkonyat sorozat kapcsán?


Úgy tűnik, hogy megint sikerült kifognom egy olyan történetet, aminek a középpontjában egy tizenéves végeit élő kamaszlány áll, aki éppen a nagy szerelem kapujában áll. Itt is megy a szokásos őrlődés, meg nagy adag szenvedés, de most legalább nem vámpírok a misztikus tulajdonságokkal bíró lények. Hogy kik lennének ők azt nem árulnám el, de a könyv címe már eleve sok mindent elmond. Emlékeztetőül: Lauren Kate - Fallen.
Főhősnőnk, Luce, a Sword & Cross iskolába kerül, mert a múltban köze volt egy halálos balesethez. Nem tudták rábizonyítani, de őt tartották a felelősnek volt barátja halálában. Az új iskola egy igazi börtön Luce számára, ugyanis nem lehet az - amúgy is bekamerázott iskolát - elhagyni, valamint telefonálni is csak egyszer lehet a héten. Ennek ellenére belül minden megvan a diákok számára.

Sajnos a dolgok elég lassan indulnak be, de itt valahogy nem éreztem, hogy oldalakat kellett volna kihagyni a könyvből, mint az Alkonyat esetén. Itt minden megvan a maga helyén, csak egy kicsit lassan építkezik a történet, valamint akad benne pár oldalt kitöltő esemény. Bár ezek, kevésbé zavaróak és bőven elférnek abban a 450 oldalban.

Szintén zavaró volt számomra, hogy a főhősnőnk egyszerre okos és buta. A könyv felénél egyszer kifakad, hogy milyen jó tanulmányi eredményei vannak és hogy egyáltalán nem nevezhető tudatlannak, közben pedig nagy butaságokat követ el. Szegény Luce nem tudja, hogy Cam vagy Daniel legyen az igazi.

És most jöjjön a végső verdikt... A könyv olvasható, néhol vontatott, de nem nevezető rossznak. Ugyanakkor nem érzem a késztetést, hogy a regényfolyam első köteteként szolgáló könyv folytatásait beszerezzem. Talán, ha egyszer véletlenül hozzámkerül, akkor talán... De most még sok kiolvasatlan könyv vár rám.

A végére pedig beszúrnám az írónő hivatalos oldalán is megtalálható videóelőzetest(!) a könyvről:

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

biztos nagyon jó. ajánlom figyelmébe mindenkinek a Csitt,csitt c. könyvet! nagyon jó. a sztori hasonló,titokzatos,rideg,és nagyon nagyon szerelmes:)

RaveAir írta...

Rákerestem, és amiket találtam róla nekem nagyon úgy tűnik, hogy hasonló a történet.

Sajnos, sok újat nem tudnak már írni, ezért egy-egy ilyen könyv sikerét csak arra tudják alapozni, hogy mennyire teszik szerethetővé a karaktereket, és hogy mennyi szerelem van benne.

Névtelen írta...

ez 1 nagyon rossz könyv, se füle,se farka. a story erőltetett és klisés, a karakterek ócskák. az egész nagyon gagyi.