2010/04/26

Izzócsere a fürdőszobában 2010.04.26

Talán jobb lett volna a miniblogomba írni, de mivel azt kevesebben olvassák, ezért inkább itt jelentetném meg a dolgot. Azért is, mert - ahogy azt talán már említettem -, egy kicsit üldözési mániások vagyunk az ELMŰ-s ügyet követően, és szinte naponta nézzük a folyosón a villanyórát és annak állását. Ugyanis jobb félni...

Szóval ma este a fürdés előtt fel akartam kapcsolni a lámpát a fürdőszobában, és az erre nagy villanás keretében kiégett. Leverte az egyik belső biztosítékot, valamint kint is leverte a villanyórát. A leolvasás alapján 919,2kWh óra a fogyasztásunk 2009.11.26 óta, ami napi 6,09-es fogyasztást feltételez. Később talán fényképet is melléklek, amit nagy nehezen sikerült összehozni.

A szomszéd elképzelésén felbuzdulva most talán mi is majd fokozatosan lecseréljük a szpot és egyéb izzóinkat ledes technológiára. Ami ugyan jócskán zsebbenyúlós, valamint talán nem is ad akkora fényt, de sokkal energiatakarékosabb megoldás és talán hosszú távon mégiscsak jó befeketetésnek bizonyul. Évi most is a potenciális ledes izzókat keresi.

Nincsenek megjegyzések: