2009/02/20

Egy tönkrement PDA története

Sajnálatos módon szerda reggel arra kapcsolom be a Mitac Mio 169RS PDA-mat, hogy a fél képernyőt hosszában nem látom, valamint a "jó" rész is furcsa színekből áll. Ezt követően próbáltam minden lehető módon életre kelteni. Egy picit ütögettem, kocogtattam, kikapcsoltam-bekapcsoltam, reset-eltem, sőt még a hard reset-et is megcsináltam vele (ezt követően még kevesebbet látni).

Igazából nem tudom, hogy mitől lett baja. Kedd reggel még olvastam rajta egy e-bookot, majd visszatettem a tokjába. Nem ejtettem le, nem léptem rá, ezért fogalmam sincsen, hogy mitől lehet baja. Talán túl hideg volt odakint? Kétlem, mert már volt hidegebben is. Vizet nem kaphatott... Valamint korábban már többször esett le, többször ütöttem meg, de semmi baja nem volt.

Lehet, hogy elérte a kor? Tudjátok ez volt az a készülék, amit még 2005 novemberében nyertem, és azóta nagyon sok jó szolgálatot tett. Segített Svájcban, segített Rómában, valamint segített most Tenerifén is. Valamint rengetegszer az országban, sőt a városban. Most majd lehet, hogy kinyomtatott lapokkal fogom járni a fővárost, mert képes vagyok 10 méteren belül is eltévedni.

Nézelődtem az interneten, hogy mit lehetne tenni. Úgy láttam, hogy a kijelző javítása szereléssel együtt 18eFt lenne. Az egy kicsit húzós... különösen, hogy Vaterán láttam valaki 25eFt-ért adott el ugyanilyent. Mondjuk az a használt ELEKTRONIKUS eszközökhöz azért egy picit óvatosan állok, ha nem ingyen vagy majdnem ingyenbe kerülnek.

Meg kell, hogy mondjam eléggé bosszant a dolog. Valahogy hozzám nőtt... Persze könnyű megszokni a jót, és ennél sokkal rosszabb azt veszni látni. Az rendben van, hogy nagy volt, nehéz volt, kiállt az antennája, hogy alig találtunk neki tokot, hogy nem volt benne bluetooth, nem volt benne wifi és nem volt telefon funkciója. Ezek nekem nem hiányoztak. Volt benne GPS, eredeti IGO, valamint lehetett vele e-bookot olvasni. A zene, a játék és a filmnézés csak extrák voltak, amiket nagyon ritkán használtam.

Most nem tudom, hogy mi van... Megjavítsam vagy sem (különösen, hogy most volt egy nagyobb összegű monitor-beruházásom)? Jó lenne egyet nyerni...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy ismerősömnek hasonló tünetek mellett ment ugyanígy tönkre a mobiltelefon kijelzője, ő sem lépett rá, nem dobálta, valószínűleg a hidegtől adta fel, vagy ilyesmi.
Szerintem inkább ruházz be egy újra, hasonló árban. Nem csak az extra dolgok miatt, valószínűleg már jobb alkatrészekkel rendelkezik, jobb technikával készült, a bánat tudja (bár ez a 4 év is elég szép kor).