2009/03/09

Tenerife, 4. nap

A téli nyaralásunk negyedik napját pihentetőbb szórakozással szerettük volna eltölteni, ezért úgy döntöttünk, hogy a tőlünk pár száz méterre lévő Aqualand szolgáltatásaival ismerkedünk meg részletesebben. Nem mondanám, hogy nagyon jó időre keltünk reggel, de azért reménykedtünk, hogy hátha kisüt majd a nap, és melegebb lesz az idő.

A bejáratnál megint papagájjal fogadtak minket, hogy majd készítenek fotót, amit a kijáratnál átvehetünk. Sokat erősködtek a fényképezéssel, de mi mondtuk, hogy felesleges. Igazából csúszdázni mentünk és szórakozni.

A nap csak nem akart kisütni, de ez minket különösebben nem zavart. Ledobtuk magunkról a felesleges ruhákat, és felmértük a vízhőmérsékleteket. Nem volt fűtött a víz, és ami volt az is sós. Itt sem lesz móka Annamáriának, és ez így is lett.

Évivel, Udikával és Norbival azért mindent végigpróbáltunk, a legegyszerűbbektől a legdurvábbig. A park megalakulásának korai szakaszában azért máshogy gondolhatták a dolgot, mert csak a belépő megvásárlása után lehetett volna nagy méretű úszógumikat bérelni. Volt több olyan csúszda is, ahol csak azzal lehetett lemenni. Most szabadon markolhattunk magunknak úszógumit és oda mehettünk, ahová akartunk. Az egész komplexumról itt egy térkép:


A csúszások mellett még érdemes megemlékezni a nagy hasasugrásomról (kb. 4 méter magasról), valamint a delfinshow kétszeri megnézéséről. Annamáriának talán ez nyújtott egy kicsi élményt, bár túl sokáig ez sem kötötte le. Azt mondják többen is (és nem csak a vízipark honlapja), hogy ez az egyik legjobb delfines műsor egész Európában. Valóban érdekes és szórakoztató volt, de valahogy nem ájultam el tőle, és inkább sajnáltam a delfineket.

Itt a legjobb csúszda a Boomerang volt, ahol páros gumival lehetett egyéniben vagy párosban lemenni egy nagyon durva meredekségű lejtőn, majd a lendület felvitt hasonló magasságba, majd vissza. Meg kell, hogy mondjam termelte az adrenalint, és rendesen kellett kapaszkodni. Ezen kívül volt még egy Tornado nevű, ami szintén jó volt, csak torony, amire fel kellett mászni egy picit ingatag volt, valamint maga a csúszórész erősen koptatta a bőrt. Sajnos a Kamikaze éppen karbantartás alatt volt, ezért az kimaradt. További negatívum, hogy kicsi gyerekek számára nem igazán van itt szórakozás, mert hideg a víz és veszélyesek rájuk egyes csúszdák.

Igazából a pihentető nap elég fárasztó lett a sok mászás miatta, és nem volt valami túl meleg sem, de élveztük... és akkor még ne is tudtuk, hogy a következőkben mi jöhet még.

Nincsenek megjegyzések: