2009/03/27

Forma 1: A 2009-es szezon előtt

Ma hivatalosan is megkezdődött! Eddig csak tesztelgettek, de most már megérkeztek az első versenyhelyszínre, Ausztráliába. Ma reggel a srácok már kigördültek az első szabadedzésekre, amik azóta már le is záródtak.

A szabadedzések alapján az első jóslatok be is igazolódtak. A három csapat, melyeknek az eredményét már a szezon kezdete előtt megóvták(!) tarolt a szabadedzésen. Az előzetes várakozás szerint azonban nem a Brown GP, az évad újonca, lett az első, hanem a Williams. A harmadik legjobb, a szintén diffúzor- és fenéklemez aggályos Toyota volt.

Érdekes viszont a többi csapat szereplése is. A McLaren sehol nincsen, míg a Ferrari is csak a középmezőnyre képes. Ha megóvnák az elején említett 3 csapat eredményeit akkor a Red Bull lehetne az első.

Azt hiszem, hogy érdekes szezon elé nézünk. A radikális szabályváltoztatások miatt elcsúnyított autók, a sima felületű abroncsok és az egyéb változtatások eléggé felkavarták az erőviszonyokat. Kétség sem fér ahhoz, hogy érdekes szezon elé nézünk.

A mai szabadedzés eredmények ellenére csak holnap reggel tudhatjuk meg a tényleges erőviszonyokat. Holnap reggel hétkor újra beindulnak a motorok, és megindul az éles körözés is. Mivel a Forma 1 az európai nézőket tartja elsőszámú közönségnek, ezért helyi idő szerint későbbi időpontban kezdődik a futam, ami számunkra azt jelenti, hogy nálunk 8 órakor rajtolnak vasárnap. De ébredni hasonló időtájt kell, ugyanis most hétvégén lesz óraállítás.

Vajon ki fog nyerni vasárnap? Valaki mer tippelni?

Nincsenek megjegyzések: