2007/07/01

Revelations

Évi csütörtökön éppen a kedvenc (szupertitkos) sorozatát nézte, mikor úgy döntötttem, hogy megnézem ezt a sokat dicsért, rajongók által készített Star Wars filmet. A film maga körülbelül egy átlagos "ámerikai" sorozat hosszúságú volt, ami semmit nem von le értékéből. Sajnos nem a legjobb minőségű feliratot találtam meg a filmhez, és azt sem tudom, hogy egyáltalán valaki más készített-e hozzá valamilyen házi feliratot. Ez egy kicsit megnehezítette a történet megértését, bár az sem sikerült túl nehezen felfoghatóra.

Azt kell, hogy mondjam a rajongók igencsak jó munkát végeztek. Érdemeikből semmit nem von le, hogy manapság már majdnem mindenki tud "fénykardos" felvételeket készíteni, csak egy egyszerű program kell hozzá, amit valami magyar srác csinált. Az egyéb trükkfelvételeken és grafikai megvalósításokon egy picit, de csak egy picit, lehetett látni, hogy nem igazán valósághű, de azt kell, hogy mondjam, nagyon jól sikerült. Tegnap este pl. láttam egy kicsit A klónok támadásából, és ott is igencsak észre lehetett venni a grafikai bűvészkedést. Bár lehet, hogy ez csak a szokásos, "a-tv-valahogy-lebutítja-a-minőséget" hatás volt.

Összességében azonban minden rajongónak ajánlani merem ezt a filmet, mert nagyon jól sikerült és senki nem mondaná rá, hogy amatőr munka. Aki ismeretlenül megnézi elsőre biztosan arra gondol, hogy "Jé... nem is tudtam, hogy SW-ből van sorozat is"...

Nincsenek megjegyzések: