Vélhetően több száz ilyen néven keringő recept kering már az Interneten és különböző szakácskönyvekben. Ez azonban egy igencsak jól sikerült változat, amit főleg frissen lehet nagyon szeretni.
A recept olyan maga primitív módján olyan egyszerű, hogy szinte fáj:
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg reszelt sajt (füstölt és sima keverve) + a szóráshoz ízlés szerint
- 25 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl
- só
- 1 tojás
Az elkészítés:
A lisztet, sajtot, margarint, tejfölt, sót összegyúrjuk, majd nagyjábó 1 órára hűtőbe tesszük.
A kivett tésztát fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk sajttal. Csíkokra vágjuk, majd 200 fokon sütjük, amíg jónak nem látjuk.
1 megjegyzés:
Elfelejtetted beleírni, hogy jó bele és a tetejére is, ha teszel egy kis Karaván vagy Oázis sajtot. Nyuszók
Megjegyzés küldése