2010/02/22

Sajtos ropogós

Vélhetően több száz ilyen néven keringő recept kering már az Interneten és különböző szakácskönyvekben. Ez azonban egy igencsak jól sikerült változat, amit főleg frissen lehet nagyon szeretni.

A recept olyan maga primitív módján olyan egyszerű, hogy szinte fáj:

Hozzávalók:

- 45 dkg liszt
- 20 dkg reszelt sajt (füstölt és sima keverve) + a szóráshoz ízlés szerint
- 25 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl
- só
- 1 tojás

Az elkészítés:

A lisztet, sajtot, margarint, tejfölt, sót összegyúrjuk, majd nagyjábó 1 órára hűtőbe tesszük.
A kivett tésztát fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tetejét megkenjük tojással, megszórjuk sajttal. Csíkokra vágjuk, majd 200 fokon sütjük, amíg jónak nem látjuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Elfelejtetted beleírni, hogy jó bele és a tetejére is, ha teszel egy kis Karaván vagy Oázis sajtot. Nyuszók