2009/01/11

Zsenikém - Az ügynök haláli (Get smart)

Ma megnéztem a The Office (amerikai verzió) első évadának első részét, és eszembe jutott, hogy én láttam a sorozat főszerepében szereplő fickóval egy vígjátékot még valamikor decemberben. Talán ebből is látszik, hogy annyira nem fogott meg a dolog, mivel szinte totál megfeledkeztem róla.


Azt nem tudom, hogy a magyar címet ki adta a filmnek, de annyiban eléggé igaza van, hogy az ügynök "halálian" idegesítő fejszerkezettel rendelkezik. Ez a főszereplő valahogy mindig idegesítő szerepeket játszik, és már kezd számomra olyan lenni, mint Jim Carrey, akitől szintén a hideg futkos a hátamon, ha meglátom a vásznon/képernyőn/monitoron.

A film amúgy teljesen olyan, mint egy Austin Powers mozi, csak nincsenek benne gusztustalan, böfögős, fingós és túlságosan szexmániás részletek. A főhős egy szuperügynököt alakít, akit a főnökei inkább jobban szeretnek az íróasztal mögött látni, mert kíválló elemző képességekkel bír. Aztán beüt számukra a katasztrófa, és elő kapni a küzdelemre éhes aktahuszárt, aki nem mindig ügyetlen a terepen sem.

A korábban Skorpiókirályt is játszó csávó ebben a filmben úgy mozog, mintha valami gyerekmatinéban szerepelne. Ő is még egy picit tenyérbemászó...

Amúgy a film teljesen jó szórakozást ad, nem túl lapos, viszonylag pörögnek benne az események, mégha teljesen nem is logikusan. Ha túl tudjuk tenni magunkat a bosszantó szereplőkön, akkor egyszer (nem többször) egész jól el lehet rajta szórakozni.

Nincsenek megjegyzések: