2009/01/04

Valami Amerika 2

Évinek megígértem, hogy karácsony alkalmából még moziba is elviszem, mivel nagyon meg szerette volna nézni a Valami Amerika 2-t. Annamáriát sikerült lepasszolni apósékhoz, akik szerencsére örömmel látták vendégül.

Elég csontra sikerült a moziba érnünk, mivel pont akkor kezdték el vetíteni a filmreklámokat, amikor beértünk. Számomra, magán a filmen kívül ez szokta még a legnagyobb élményt jelenteni, hogy teljesen ismeret filmek előzetését is láthatom. Évi előzetesen csak azért izgult, hogy majd nem lesz helyünk, mert a film még friss, és vélhetően jó is. Nem kellett aggódnunk, mert még fél ház sem volt, mi pedig viszonylag egész jó helyen ülhettünk.

Szerencsére a filmben sem volt csalódás. Abban Évivel sikerült megállapodnunk, hogy az első rész sokkal jobb, sokkal eredibb volt, és ez valójában csak egy második rész, de még így is elég élvezetes volt. Annyira, hogy akár újra meg is néznénk. Ez nem csak a magyar filmek esetében ritka nálam, hanem bármilyen más nyelvű esetében is.

A régi szereplők hozták a hangulatot, és szerencsére az újak is inkább csak hozzátettek. Ami igazán zavart az a sok zene volt. A végén volt egy olyan érzésem, hogy egy afféle "Megasztárt" csináltak belőle. Szerencsére a pár laposabb részen sikerült hamar túllendülni, valamint a gyenge poénokat is sikerült túlélni. Picit még rontott az összképen a sok visszaemlékezés a korábbi takarítónőjükre, Terka nénire, valamint a "Bűnös város" kudarcán való óriási szenvedés.

Azt javaslom, hogy bátran menjetek el a moziba, nézzétek meg, és ezzel is támogassátok a magyar filmipart, aztán ha kijön dvd-n is vegyétek meg jól...

Nincsenek megjegyzések: