2009/01/25

Babylon AD

A film beharangozóival és előzeteseivel nagyon megvett. Még a sok negatív kritika sem vette el a kedvem attól, hogy megnézzem, ezért ez történt...

A poénok lelövése nélkül annyit bátran elmondhatok, hogy ez egy olyan film, amiben van látvány, de történet és ész nem sok. Az egész történet szól valamiről, aminek se füle, se farka, mégsem boci-boci tarka. Azaz, hogy tarka, csak kérdés, hogy minek...

Vin Diesel soha nem tartozott a kedvenceim közé, és szerintem ezt követően sem fog. Sokan már akkor összecsinálják magukat a gyönyörtől, ha meglátják tar fejét, vagy dohányfüstön át szűrt, fekete hangját.

Mint az sejthető volt most is kiválló képességű fegyveres fickót alakít. Jönnek a szokásos klisék, hogy csak ő tudja megoldani a feladatot és senki más. A feladat: egy csomag elszállítása az USA-ba.

Nem tudom, hogy a készítők mit szerettek volna kihozni az egészből. Lehet, hogy a volt szovjet területek hangulata egy kicsit a Fallout-játékok világát idézte, de amint megtörtént a hátátlépés olyan volt, mintha a paradicsomba kerültek volna. Nagyon valószínűtlen az itt kitalált jövőkép.

A legkevésbé a végével voltam elégedetlen. Nem is tudom, hogy ki engedhette ezt a befejezést... Igaz, hogy én egyszer végig tudtam nézni, de jó szívvel ezt senkinek sem ajánlanám.

Nincsenek megjegyzések: