2009/01/04

A Quantum csendje (Quantum of Solace)

Letudtuk az új James Bond filmet is. Igazából szinte csak a névben volt ez James Bond film, és hiányoztak a szokásos mondatok, kifejezések és technikai kütyük. Egy egyszerű akciófilm volt, semmi több. Azonban annak remek szórakozás, mivel nem volt holtpont vagy pihenőrész, ahol az ember az óráját kezdte volna el nézni.


James Bond afféle bionikus terminátorként, mint elefánt a porcelánboltban, gázol át ellenfelein. Nincs könyörület, és ha nem is akar ölni, akkor is sikerül neki. Egy kicsit túl van vezérelve. Nem nagyon mondanám elegánsnak sem, hanem csak egy öltönybe bújt favágónak, akinek néha beszélnie is kell néhány mondat erejéig.

A történetet a készítői nagyon extrának gondolták, de végül nincsen benne semmi többlet. (Igazából szerintem már túl sok fordulatot egy film kapcsán nem is lehet kitalálni, mert már majdnem mindent ellőttek a vásznon.) A látvány azonban magáért beszél, nagyon jók a távoli képek, de sajnos a közeliek már nem annyira. Annyit lehet csupán csak látni, hogy valami történik, de hogy mi, azt pontosan senki sem tudhatja. Túlságosan gyors, és kevésbé stabil a kamaremozgás, ami már-már zavaró. Szinte csak a végkifejletet lehet kivenni... általában, hogy meghalt valaki. Mindezek ellenére nem volt túl erőszakos, vagy túl véres sem.

Nincsenek megjegyzések: