2010/05/15

Alvásprobléma

Korábban már jeleztem, hogy részben az ELMŰ okozta stressz és feszültség miatt Annamáriánál jelentkeztek bizonyos gondok. Azért írtam, hogy részben, mert lehetnek mások is a dadogás, illetve a szobatisztaság felé vezető úton bekövetkezett visszaesés hátterében.

Ugye első sorban itt van Márton, aki egyre több igénylést kér, valamint nagyon szeretne már ő is két lábon mozogni, és hátrahagyni a mászást. Nem olyan egyszerű őt is segíteni, valamint Annamáriát is kezelni.

Aztán itt van még, hogy a munka miatt én is egy picit feszülten járok haza mostanság. Gondolom, hogy ezt is valamennyire érzik.

Meg persze - ami nagy hirtelen így eszembe jut hajnali egy után - ott van még Évi (nem elírás) újszülött kistestvére. Korábban Annamária néha ellátogatott a közelebb lakó papajához, de most már ott sem kap ugyanolyan törődést, mint korábban. Persze lehet igyekezni, de a figyelmet megosztani két gyermek között nem egyszerű.

Vélhetően orvosolhatná a problémát, ha felvennék a kisasszonyt óvodába vagy bölcsödébe. A szocializálódás nagyban az előnyére válna, és akkor nem csak velünk törődne, hanem saját külön közössége is kialakulna, amiben mondjuk a szülők nincsenek benne.

Szóval a héten jelentkezett egy újabb probléma, még pedig az alvás, illetve annak hiánya. Az előbb vázolt feszültségek, és talán az elapadt tej miatt is Márton fel szokott ébredni az éjszaka folyamán nagyjából 1-kor és/vagy 5 órakor. Az és/vagy valóban így van. Ez gondolom, hogy részben zavarja Annamária alvását is. Talán ez az oka, hogy a viszonylag könnyen megoldható délutáni alváson túl az éjszakai már nem megy olyan olyan könnyen. Korábban nagyon egyszerűen le lehetett fektetni aludni. Persze volt a fürdés után így is diavetítőt, meg legalább két mese (A Pista bácsi és a traktor, valamint a Kiskakas gyémánt félkrajcárja), de legkésőbb 9 körül már aludt.

Most pedig elég sokat szenvedünk az elaltatásával. Sajnos fordult már elő esti 10-11 órai lefekvés is. Ha valakinek van tippje, akkor kérem ne tartsa magában.

Utólagos megjegyzés: Újabban azzal is gond van, hogy úszás során nem nagyon akar beugrálni egyedül a vízbe...

Nincsenek megjegyzések: