2010/03/23

Spaceballs: The Animated Series

Emlékszem, hogy mekkora nagy kedvenc volt számomra a 23 éve készült Űrgolyhók (Spaceballs) című, főleg Star Wars elemekre építő paródiafilm. Még most is sokkal szívesebben megnézem, mint az aktuális, más filmek kiparodizáló alkotásokat.

Az Űrgolyhók is tele volt gyenge vagy bárgyú megvalósításokkal, de alapvetően nem az altáji vagy fejtáji outputokra épített. Azonban most a fingós-böfögős filmek reneszánszát éljük. Sajnos az előbb említett film animációs változata is beállt a sorba.


Alapvetően nagy várakozással kezdtem el nézni az epizódokat, habár már az első után sikerült levonni a következtetést, hogy ez bizony nem az igazi. Nagyon elmentek az előbb említett negatív irányba, amin még a mellette szexista megközelítés sem segített.

A részek egy-egy filmet (vagy éppen egy énekes-showműsort) szerettek volna kiparodizálni úgy, hogy közben maradtak a Star Warsos fővonulat mellett. Mint mondtam ez nem nagyon sikerült. Párszor ugyan sikerült felnevetnem, de nem ez volt a jellemző. Csak a saját hülyeségem miatt feszengtem végig a 13db 20 perces részt. Kár érte, mert sokkal nagyobb lehetőségek rejteztek volna egy ilyen animációs sorozaban.

Megnézésre csak nagyon elborult SW rajongóknak ajánlanám, meg persze azoknak, akik szeretik az olyan idióta filmek vagy sorozatokat, melyek nem nagyon vezetnek előre.

Nincsenek megjegyzések: