2010/03/30

The prisoner

A magyar tévécsatornákon még nem futott a címben lévő minisorozat, ezért magyar címmel sem rendelkezik. Vélhetően túl sokat nem fognak változtatni az eredeti tartalmon, így "A fogoly" néven láthatjuk majd. Ismerjük be, hogy az "A rab" kicsit hülyén hangozna.

A The prisoner elég lassan építkezik. A hat darab, egyenként 40 perc körüli epizód nem siet el semmit, komótosan kibontja a történet helyszínének bemutatását, valamint a főbb karaktereket. Akik egyébként nem rosszak. Kettes szerepét egyenesen kedven szürke, majd később fehér Gandalfunk, azaz Ian McKellen játsza. Kis túlzással elmondható, hogy ebben a sorozatban is nagy mágusnak tekinthető.

A történet szerint hősünk (James Caviziel) egy nagyvárosból rögtön a sivatag közepén találja magát, majd eljut a Falu nevű helyre. Az ottlakók szerint semmi más nem létezik, csak a Falu, amely egy kicsit az 1960-as vagy 1970-es évek stílusát jeleníti meg előttünk. Ez talán onnan is jöhet, hogy 1967-ben már egyszer elkészítették ezt a sorozatot. Több olyan elem is előfordul, ami talán nem a legmondernebb benyomást kelti a nézőben, de gyakorlatilag ez jelenti az egyik báját is The prisonernek.

Azonban nem ez az egyetlen furcsaság. Számomra a hangosbemondón közölt üzenetek valahogy a Fallout játék posztapokaliptikus világát jelenítik meg. A Falu lakóinak neve gyakorlatilag egy szám. Hősünket 6-osnak, míg a vezetőt 2-esnek hívják.

Hatos úgy hiszi, hogy van a "másik világ", és nagyon szeretne oda visszajutni. Azonban a Falu lakói, főleg 2-es azon munkálkodik, hogy ez még csak véletlenül se következzen be. Persze mikor interakcióba kerül velük, akkor mindenki végtelenül kedves, mintha az egész közösség egy nagy család lenne.

Hogy mi is ez az egész Falu? Hogy van-e onnan kiút, illetve, hogy tényleg létezik-e a "másik világ" a sorozat hatodik epizódjának végére kiderül. Gyakorlatilag ez az egyik nagy előnye a minisorozatoknak, hogy van lezárás. A végén csak minimálisan marad lógva a történet, tehát abszolút teljesnek, kereknek érezzük az egészet, és nem várjuk karfaszorítva a következő részeket.

Nincsenek megjegyzések: