2010/01/12

Kockafejek (The IT Crowd)

Teljesen véletlenül találtam rá erre a sorozatra. Korábban ugyan már hallottam róla elég sokat, de valahogy mégsem jutottam el odáig, hogy meg is tudjam nézni. Aztán amikor az egyik munkatársam angolul és angol felirattal szeretett volna filmet vagy sorozatot nézni, akkor úgy gondoltam, hogy beszerzem.

Egy igazi brit hangulatú és brit környezetben játszódó, úgynevezett geek-sorozatot kapunk. Ahol kaphatnánk sokkal többet ezen utóbbiból is, de sajnos nem. Gondolom nem akarták elriasztani a nézőket mindenféle számítógépes szöveggel... de álljunk csak meg egy szóra! Ez alapvetően egy számítástechnika osztályról szóló sorozat lenne, ahol történetesen egy olyan főnököt kap a kétfős csapat, aki nem sokat konyít a dologhoz. Mivel ezek az első részből kiderülnek, ezért túl sok mindent nem is árultam el előre.


A későbbiekben szerencsére sikerül tartani a színvonalat és jó szórakozást jelent a 3 évad összesen 18 része. Számomra elég kevés ez a szezononkénti 6 rész... és sajnos véget ért a sorozat is.

A karakterek imádnivalóak. Az arcok, az arckifejezések, a gesztusok, a sztereotíp ábrázolásmód, az egyes dolgokhoz való buta hozzáállás. Valamint, hogy az amerikai sorozatokkal ellentétben itt legalább szoknyát viselnek a nők és nem nadrágot. További kellemes pont, hogy az amerikai sorozatokkal ellentétben itt nem keresnek szereplőt minden emberi rasszból, bár itt is van láthatólag nem angol felmenőktől származó szereplő.

Ezt a sorozatot bátran tudom ajánlani mindenkinek, hiszen a címe ellenére nem igazán igényel nagy technika tudást. Vagy ha éppen arról lenne szó, akkor is van mindig valami, ami mosolyt csal az ember arcára. A sorozatot azok értékelhetik kevésbé, akik nem szeretik a brit humordábrázolásmódot. Itt most nem az abszurd humorról beszélek, hanem a tipikus, angol gesztikulálással megjelenített, színpadiaskodó humorról.

A végén pedig egy kedvcsináló vagy elrettentő videó angolul: http://www.youtube.com/watch?v=gt9j80Jkc_A és magyarul: http://www.youtube.com/watch?v=U0h-UkuF_bQ

Nincsenek megjegyzések: