2009/08/24

Babbancshelyzet 2009.08.24.

Először kezdeném a kicsivel, Mártonnal. Jól érzi magát és nagyon igényli anyát. Az éjszakától reggelig tartó időszak rutinja is kezd kialakulni. Este 8 körül eszik, aztán éjfélkor, 3kor és 6 körül ébred fel újabb táplálék miatt. A nyaka már egész erős, mivel a fejét elég sűrűn és sokáig tudja emelgetni. Mikor egyszer hason feküdt, majdhogynem mászni is tudott. A tegnapi napon háromszor is sikerült az egyik oldalára fordulnia...

Annamária eléggé nyúzza Mártont. Örül neki, és elég sok puszit is ad neki. Most már az a ritkább eset nála, amikor nem szól, hogy pisilni vagy kakilni kell. A kimondott szavait is bővíti és a sok halandzsa szöveg mellett elég jól megy már neki a kaka, a kuka és az anya szó. Ez utóbbit nagyon nehezen akarta megtanulni, ezért gyakran anyának is azt mondta, hogy apa, vagy csak rámutatott. A kuka szót részben azért szereti nagyon, mert akkor valami szemetet tud a kukába vinni. Mostanában egyre többet le tudja saját magát foglalni, és nem csak akkor, amikor egy 25 perces Barney és barátai részt néz meg. Egész ügyesen megy neki a kockába és gömbbe való tárgybelepakolás (ez olyan kocka és gömb, amin alakzatoknak van lyuk képezve, hogy az oda illőt tárgyat be lehessen tenni). Szeret táncolni, gagyarászni és végre szeretne igazából megtanulni ugrálni is.

Eddig még nem sok látogatónk akadt. Anyukám ugye itt volt a születést követően segíteni, és apukám is járt már itt tesómmal és nagymamámmal. Apósom is volt már itt egyszer, azért mert Évi unokaöccse (Márk) szerette volna látni Mártont. Márk egész sokáig fogta is kezében. Rajtuk kívül még csak a védőnő, a dokinő és az egyik szomszéd járt itt. Nem is olyan nagy baj, mert a kicsinek néha elég nagy zavaró tényező a saját nővérkéje is... Bár emellett itt van a Skype is, és aki már nagyon akarta vagy szerette volna látni eddig meg is tette.

Nincsenek megjegyzések: