2009/08/11

Babaúszás, 3-as szint

A nyaralásunk és egyéb okok miatt jó pár alkalom kimaradt a babaúszásból. Mikor visszamentünk, akkor babaúszást oktatók mondták, hogy Annamáriának egy csoporttal magasabba kellene már járnia. Ezt próbáltuk volna elintézni az uszoda bejárat előtti adminisztrációs személyzetnél, de nem jártunk sikerrel. Azt mondták, hogy a reggel 9 órás alkalom túlságosan is telített. Mi (főleg én) nem akartam szombat 2 órakor vagy más délutáni időpontban menni. Csak nem kellene beáldozni a hétvégi focimeccseket...

A következő alkalommal megcsináltuk a bemelegítést, beugrottunk a 2-es csoport számára fenntartott medencerészbe (Annamária többször is), majd jött az úszásoktató, hogy szerinte már a nagyobb csoportban kellene lennünk, és menjünk át. Átmentünk... Majd az úszás végén a kinti adminisztráción átírattuk a bérletet a 3-as csoportra. Elég nagy morgás volt miatta, de sikerült megoldani.

Elsőre kicsit furcsa volt a magasabb szintű csoport, mert vannak olyan elemek, amelyek egy picit visszalépésnek tűnnek számomra. Azonban elég sok minden új és érdekes dolgot csinálunk. Sokkal kevesebb merülés van, viszont vannak már olyan gyakorlatok, ami az úszás irányába viszi el a dolgot. Például gyakorolja a gyorsúszáshoz a karkörzést. Talán egy kicsit abszurdnak tűnhet, de Annamária még nem tud egyedül karkörözni. Aztán ott van a buborékfújás. Először szívószállal, majd közvetlen bele a vízbe. Ezeket elég nehéz elmagyarázni, különösen, hogy a szívószálnál szereti elharapni a végét. Tehát levegő se ki, se be.

Nincsen Annamária kedvence sem, a vízbe ugrás. Ezért bemelegítés előtt és után csinálunk néhány ilyen gyakorlatot. Nagyon élvezi, amikor beugrálhat a vízbe, majd kutyaúszó mozdulattal néhány centit előre haladhat a vízben. Most kapott egy újabb kedvenc tevékenységet, amiről Évi készített egy videót is. Érdemes nézni a lábtempózást.


Nincsenek megjegyzések: