2009/04/15

Californication - Kaliforgia 2. évad

Nem tartott sokáig, amíg a 2. évad 12 részét megnéztük. Aki még nem tekintette meg az első évadot, az gyorsan tegye meg (és élje túl az utolsó előtti részek szenvedését), majd ugorjon neki ennek.


Szerencsére a második szezon kevesebb punnyadást tartalmaz, és fokozatosan tudja ugyanazt az élményt nyújtani. Akkor attól fél, hogy a főhősünk nem folytatja a további "farkalásos" kalandjait, az kellemesen fog csalódni, ugyanis kedvenc írónk mindent megtesz, hogy másoknak örömöt okozzon.

A családi helyzet csak tovább bonyolódik, ugyanis az első részben Hank Moody gyakorlatilag kasztráltatja magát, nehogy egy újabb gyerek beleszaladjon a képletbe. Azonban véletlenül mégiscsak bonyodalmat kavar, ugyanis rossz "mézesböndönt" akar kinyalni. Gyorsan véget ér az idill, és folyik tovább a bonyodalom. Több poént nem akarok lelőni, de nagyon aktív szereplővé válik a BSG egyik cyclon bácsija.

A kedvenc kopasz ügynökünk és Kokszitörp (külön gratuláció a fordítóknak, akik nagyon jól visszadtak néhány kifejezést) élete is alaposan felborul. Többek közt belecsapnak a pornó szakmába is...

Az első évadot követően persze jöhetnek kérdések, amik megvalósulását itt részben láthatjuk is. Ezek nagy vonalakban: Mi lesz az újra egyesült családdal? Vajon mi lesz Hank korábban írt, de ellopott könyvével? Vajon kiderül-e, hogy ki olyannal feküdt le, akivel nem kellett volna? Mit dolgoznak hőseink?

Az a legnagyobb baj a második évaddal, hogy túl hamar végetért, és túl sokat kell várni a következőre. Nem baj... addig majd nézünk mást. Ha pedig eddig még tényleg nem nézted a Kaliforgiát, akkor ideje rákattani. Persze főleg akkor, ha nem botránkoztat meg egy kis szexualitás...

Nincsenek megjegyzések: