2007/06/11

Hétvégi strandolás

Mivel Évi elhalasztotta a szombati vizsgáját, ezért kaptunk az alkalmon, és úgy döntöttünk, hogy elmegyünk strandra. A kérdés már csak az volt, hogy hová. Öcsém javasolta, hogy menjünk Egerbe, mert ott amúgyis rengeteg fejlesztést csináltak, és biztos jó lesz nekünk is.

A parkolással elég szerencsések voltunk. Bár igaz, hogy vagy egy negyed órát keringtünk, mire helyet találtunk, de legalább elég volt 3 órát kifizettünk, és nem annyit mintha valahová máshová parkoltunk volna.

A strand viszont más tészta. Nagyon szép weboldalt csináltak neki, amit most azért sem akarok reklámozni, majd kiguglizzátok, ha érdekel titeket. Már gyanús volt, hogy az árakat miként szabták meg. Nagyjából egy ezres volt a sima beugró, míg pluszban egy újabb ezres, ha az élmény-szolgáltatásokat is igénybe akartuk volna venni. Vagy ez utóbbi plusz 600Ft-ért, ha csak két órára akartunk volna élménykedni. Odabent csak karszalaggal lehett tartózkódni, mert "szigorúak vagyunk meg, minden". Erre azt láttuk nem sokkal a beérkezésünk után, hogy néhány srác átmászott a strand egyik határát jelentő patakon, és kb. fél méter magas kőfalon. Ennyit a biztonságról... Nem tudom, hogy miből tartana valami normális kerítést csinálni, mert így simán tud bárki, ki és bejárni a strand területére.

Amúgy most nagy szívás az egész. Meghagyták az elején lévő termálmedencét (termál/gyógyvíz van benne, tehát nem kell vízfogató), megmaradt a "dögönyöző" (ami egy nem medence, hanem egy olyan folyosó, ahol vastag csövekből az ember nyakába zúdul a víz), valamint a rádióaktív vizes medence. Aztán összenyomták a felére a korábbi melegvizes "zacsiáztatót", valamint csináltak 2 élménymedencét és egy úszómedencét (ahová csak úszósapkában lehetett volna bemenni). A két élménymedencéből a gyerekelmény (2-14 év között) volt ingyenes (most jut eszemben, hogy volt egy másik gyerekmedence is a rádiaktív víz mellett), míg a másik a fizetős.

Igazából Évi egyik vízbe sem mehetett volna be a babu miatt, ezért egy kicsit a gyerekélménybe mentünk be áztatni magunkat. Azt hiszem, hogy nem volt túl átgondolt a strand átépítése, és emiatt talán nem is fogjuk túl gyakran látogatni. Ennyit még a hozzánk közelebb lévő Bükkszék is bőven nyújt...

Nincsenek megjegyzések: