2007/06/21

F1: USA nagydíj

A kaotikus és állandó izgalmakat kínáló kanadai nagydíj után várható volt, hogy biztosan nem lesz olyan izgalmas a következő futam. A srácok gyakorlatilag csak "megsétáltatták" az autót, mert majdnem mindeki arra a helyre futott be, ahonnan elindult. Sajnos túl sok előzést most sem láthattunk, és az élmenők is viszonylag szürkék voltak. Érdekes volt látni, hogy Alonso, hogy szenvedett az egész verseny alatt, gondolom, hogy erősen tajtékzott a dühtől a sisak alatt. Kicsit viccesen néztek ki az interjú során, ahol csapattársának Hamiltonnak az overálja szinte hófehérnek tűnt az ő szürke, erősen megviselt gúnyájához képest. Raikonnen barátunk szintén szenvedett, de nagyon hangzatosnak tűnt azon megnyilvánulása, hogy a verseny végén már kímélte az autót... Na persze. Egész verseny során. Sőt az egész tavalyi év során csak azt tette. Mindig is arról volt híres.

Elég bosszantó azt látni, hogy a Ferrari csapatnak igazából nincsen kiemelkedő pilótája. Mert ugye hiába van Massa, aki jól és viszonylag megbízhatóan teljesít, ha nem nyújt semmi extrát. Kimi idén valószínűleg csak azt bizonyítja, hogy az előző évben is jó volt a McLaren, csak ő nem volt hozzá elég jó.

A Kubica helyére beugró Vettel viszont nem szerepelt olyan rosszul ezen a hétvégén. A szabadedzéseken igyekezett magára felhívni a figyelmet, de sajnos a versenyre már elfogyott a lendülete. Lehet, hogy csak mindenáron be akarta vinni az autót a célba, amihez a pontszerzés már csak aféle hab volt a tortán.

Remélem, hogy a következő futam izgalmasabb és előzésekben gazdagabb lesz. Bizakodásra ad okot, hogy Sato-t hátrasorolták 10 hellyel, és vélhetően harapni fog.

Nincsenek megjegyzések: