2007/06/11

A hétvégi F1

Ma egész nap kemény meló volt, és teljesen maguk alá nyomtak a számok. Bár azért sikerült egy blogbejegyzést már korábban beírnom, de akartam még egyet. Hát... barátaim! Nem tudom, hogy láttátok-e a hétvégi kanadai F1-es futamot?

Azt nem mondom, hogy kegyetlen jó verseny volt, mert az azért nem lenne igaz, de nagyon izgalmas, fordulatos futamot láthattunk. Minden volt, aminek lennie kellett... Igazából csak Palik hiányzott. És újra kiderült, hogy ez a Gyula srác nem valami okos a Forma 1-hez (sem?).

Hamilton hozta a kötelezőtt, és egyértelmű, hogy ő a következő Schumacher. Alonso nem tudta most sem igazán elviselni, hogy nem ő a legjobb, és újra bebizonyosodott, hogy Monaco-ban sem ő volt a jobb. Sato előzése meg maga volt a slusszpoén. Heidfeld is hozta a kötelezőt, viszont Wurz szépen feljutott a dobogóra. Tőle nem sajnálom, hogy ez a 3. hely csak úgy a ölébe hullott. Szegény srácot a kommentátorok a balesetekor rögtön eltemették, és csak a végén jöttek rá, hogy "hoppá, Wurz lett a törött szárnyaival a 3.?)

Kubica balesete igazán ijesztő volt, különösen, hogy mekkorát repült, hogy csapódott jobbra-balra a feje, és még a lábai is kilátszottak az autóból. Remélem, hogy hamar összeszedi magát, és minél előbb újra autóba ül.

Ami mellett viszont nem tudok elmenni az a Ferrari bénázása. Valahogy egy ideje ezt a Kimi gyereket nem tartom olyan jónak. Az elmúlt években, ha nem ő van a McLaren csapatnál, akkor már rég világbajnokok lehettek volna. A Ferrariban csak még jobban bénázik, és Massa simán elveri... azaz elverné, ha ő is nem bénázna. Hogy lehet annyira vak, hogy nem látja a piros lámpát? A versenyen simán megérdemelte a büntetést. És nem csak ő, hanem a többi versenyző is. Az, hogy Alonso-nak üres volt a tankja, és utána megbüntették, mert bement a biztonsági autós szakaszban tankolni? És? Ki tudja bizonyítani, hogy tényleg üres volt a tank? Most nem tudott spórolni az üzemanyaggal?

Kiváncsi vagyok a következő versenyre. Remélem, hogy Hamiltont most már hagyják versenyezni, és a két béna Ferrari versenyző is megrázza magát!

Nincsenek megjegyzések: