2009/09/13

Diákcsemege

Lehet, hogy van aki más néven ismeri, vagy mást ismer ezen a néven, de én így tudom. Jobban ezen a néven kaptam a receptet. A mai első adag olyan jól sikerült, hogy most sül a második... :)

Hozzávalók:
30dkg liszt
25dkg cukor
1 csapott teáskanál sütőpor
2 tojás
2dl tejföl
15dkg aszalt gyümölcs és/vagy csoki

Az elkészítési eljárás igen egyszerű. Veszünk egy őzgerinc formát, majd kikenjük margarinnal, aztán kilisztezzük.

Az előbb felsorolt hozzávalókat pedig beletesszük egy edénybe és összekeverjük. Nem kell különválasztani a tojásokat, nem kell semmit sem külön kikeverni. Egyszerűen csak mindent bele. Aszalt gyümölcsként bármi belekerülhet. Mi nem szeretjük a mazsolát (erről tervezek majd egy külön bejegyzést), ezért az még véletlenül sem kerül bele. Kandírozott(?) papayát szoktunk és csokit vegyesen. Ez utóbbiból az ét-fajtát.

A kikevert masszát beleöntöm az őzgerinc formába, majd közepes fokozaton nagyjából 40 percig sütöm. Ki fog egy kicsit emelkedni, és szét fog nyílni a teteje, de emiatt nem kell idegeskeni. Attól még finom marad. Érdemes fogpiszkáló próbával tesztelni, hogy mikor nem ragad már a közepe, és mikor van megsülve. Azt azért észben kell tartani, hogy a csoki megolvad, ezért az állaga a sütiben nem kemény, csak miután kihült.

Nincsenek megjegyzések: