2009/05/18

Nesze neked, Pete Tong!

Már nem most láttam, csak most jutottam, hogy írjak is róla valamit. Ebben a filmben van minden, ami kell. Szex, csajok, buli, rakendroll... azaz inkább trance muzsika.

Elég érdekes a "Nesze neked, Pete Tong" megalkotása, ugyanis tartalmaz elég erős al-dokumentalista részleteket is. Az erősséget itt az jelenti, hogy neves lemezpörgetők is a képernyőre kerülnek. Azt hiszem, hogy Paul van Dyk, Carl Cox, vagy Tiesto neve sokak számára elég ismerős lehet.

A történet szerint Frankie Wilde egy nagy tehetséggel megáldott lemezpörgető mester. Ebből él, és igyekszik minden előnyét kihasználni. Töménytelen mennyiségben iszik, drogozik és csajozik. Közben pedig rendkívül trágár módon beszél és viselkedik. Azonban egyszercsak beüt a gond. Szépen lassan elveszíti a hallását, és így teljesen hasznavehetetlenné válik DJ-ként és producerként. Újra az italhoz és az alkoholhoz fordul, aminek köszönhetően elveszíti feleségét és gyermekét (aki láthatóan nem is az övé).


Nagy nehezen azonban mégiscsak sikerül kilábalnia ebből a kétségbeesett helyzetből. Talál egy nőt, aki nemcsak, hogy megtanítja hogyan kell élnie süketen, de egyben lelki társa is lesz Frankie-nek.

Ez is egy olyan film, ami sokaknál kiverheti a biztosítékot, ezért igazából nem is ajánlanám senkinek. Ami persze nem azt jelenti, hogy rossz alkotásról lenne szó, sőt... Egyszerűen csak egy olyan világot jelenít meg, amit nehéz befogadni. Na és akkor még csak nem is beszéltünk a főhősről, aki szintén egy elég idegesítő figura.

És mielőtt levonnánk a sztereotíp következtetéseket. A film szólhatna egy rocksztárról is, hiszen ők sem viselkednek jobban. Sokakat elvakít a siker, a pénz, és háttérbe szorulnak az igazi értékek, amiket később vagy sikerül újra megtalálni vagy nem.

Nincsenek megjegyzések: