2007/08/07

The Lost Room - Az elveszett szoba

Újabb, több részből álló sorozat nézésének (még) nem akartam nekivágni, de mivel marcangolt a sorozatnézés utáni vágy, ezért úgy döntöttem, hogy a címben említett, 3 részes, azaz 3 estés minisorozatot fogom elkezdeni.

Szombaton néztük meg az első részt Évivel, és a közel terv szerinti haladásnak köszönhetően sikerült is tegnap este végezni a harmadikkal is. A minisorozatot az SciFi Channel készítette, így azt hiszem, hogy nem okoz az sem meglepetést, hogy a témája sci-fi. Mivel nem tölt ki egy teljes évadot, ezért a készítők úgy döntöttek, hogy viszonylag zárt befejezésse legyen a filmnek, de tárva marad még az ajtó arra az esetre is, ha esetleg úgy látnák, hogy egy egész évados, 12-24 részes sorozatfolyamra is igény adódik. A 3 rész megnézése után nem volt hiányérzetem, és nem éreztem úgy, hogy "azonnal ide egy teljes évaddal". Persze ez nem jelenti azt, hogy ne nézném, ha lenne...

A sorozat nagyon jól eltalált, hangulatos felvezető zenét kapott, ami ugyan nem olyan jó, mint a 4400-é, de egész jó lett. A cselekmény nagyon szépen építekezik, és az első rész első felében szépen megtudjuk, hogy nagyjából miről is fog szólni a történet.

Egy nyomozó kap egy érdekes körülmények között bekövetkező gyilkossági ügyet, amely kapcsán kapcsolatba lép néhény különleges képességgel bíró tárggyal. Mivel a főhős birtokába kerül a kulcs, ezért azonnal a tárgyakat gyűjtők céltáblájává válik. Ugyanis ezen tárgy, az egyik legfontosabb mind közül. A bonyodalmak közepette kislányát elrabolják, majd az elveszett szoba képességének köszönhetően el tűnik a való világból. A minisorozat ezen a cselekményszálon fut végig, azaz a kislány visszaszerzésén.

Ezt a sorozatot is bátran tudom olyanoknak ajánlani, akiknek tetszett a Hősök, a 4400, vagy a X-akták sorozatok egyike. És aki nem tudná, a sorozat hamarosan megtekinthető lesz a TV2-n is...

Nincsenek megjegyzések: