2007/08/20

A festés célegyenese

Jó, hogy már túlvagyunk az előző héten. A hét első napjaiban, munka után csak a barkácsáruházakat jártuk. Komolyan mondom, hogy egy életre elegem van belőlük, és ha végzünk a lakásfelújítással, akkor egy pár évig biztos, hogy nem akarom őket látogatni. A hét első napjai ezen kívül a diszlécek felragasztásával telt. Ez azt jelentette, hogy este 8 órától éjfélig vagy 1 óráig. Ezt kétszer eljátszottuk...

Csütörtök este végül nekiláttunk magának a festésnek. Viszonylag gyorsan felkentük a fehér festéket az egész falra. Évi azt saccolta, hogy olyan 4 óra lesz, de szerencsére nagyjából csak olyan 2 óra munkát jelentett. Nagyban megkönnyítette a munkát, hogy nem voltak csövek, és kanyarulatok, csak sima falfelületek.

Péntek délután/este volt egy újabb fehérfestékes kör a plafonon, majd ezt követően sárgával körbekentük az oldalsó falakat is. Viszonylag ez is egész jól sikerült, így elmondjhatjuk, hogy készen vagyunk a nagyszoba festésével. Várhatóan a jövő hétvégén jön a parketta felcsiszolása, javítása és újralakkozása. Az is szép baleset lesz majd...

Pénteken volt még egy újabb hadműveletem, mert Évi apjának testvérének fiának gépét kellett egy kicsit rendberakni. Valami álnok vírus megszállta és azt kellett lepucolni. Hajnali kettőre sikerült is vele végezni. Közben pedig laptopon lefordítottam a Knights of Prosperity 5. részét is, csak hogy közben én is csináljak valamit.

Szombaton takarítgattunk, felszerelgettem a lámpákat (már csak a konyhában van az eredetileg ott maradt plafonról lóg izzó, búra nélkül), felraktunk a nappaliba egy függönykarnist, vettünk rá függönyt, majd azt is feltettük.

Aztán vasárnap úgy döntöttünk, hogy elmegyünk strandra. Azért nem írok erről külön, mert újra a Palatinus strandot választottuk. Az egyedüli felháborodást az váltotta ki, hogy a nem annyira meleg idő miatt nem ment ki az újságos stand, valamint nem lehetett kürtőskalácsot kapni.

Nincsenek megjegyzések: