2005/11/14

Lakáshelyzet 4.

A Gazdagréten való ottlétnek is megvannak az előnyei, a hátranyai mellett (kicsi szobácska, kicsi kád, nagy meleg, a panelnek köszönhető "csend"). Például elég most később kelni, és így is előbb érek be a munkahelyemre. Valamint sokkal tisztább a BKV busz is, mint Budakesziről a Moszkva térig.

Ma jött az értékbecslő megnézni az általunk kiválasztott lakást. Egy fiatal srác volt, de amikor kérdeztem, hogy mennyire becsüli a lakást, akkor nem igazán mondott semmit, csak azt, hogy majd visszamegy az irodájába is kikalkulálja.
Mivel 3-4 hete nekimentek Évinek hátulról, amíg ő a piros lámpánál várakozott, ezért most gyorsan időt szakítottunk, hogy megkérdezünk egy szakszervízt. A XXII. kerületi, Háros utcában lévő szervízhez mentünk először, ahol szinte semmibe sem néztek, és azt mondták, ha csütörtökön otthagyjuk az autót, akkor csak jövő hét péntekre tudják odaadni. Lényegében csak az első és hátsó lökhárítótt kellene majd cserélni.

Egy picit bosszankodva mentünk vissza, a munkahelyem felé, míg ki nem szúrtam egy másik Suzuki szervízt a Kondorosi úton. Itt teljesen korrekt és normális hozzáállással, emberként kezelve a szervízes azt mondta, hogy ez 3 vagy maximum 4 nap, és az is csak festék száradása miatt. De azt mondta, hogy előbb megnézi az autót (az előző helyen rá sem néztek), és utána mond még valamit. Megállapította, hogy elég lesz egy fél(!) napra is otthagyni az autót, és ő elintézi a további részletek, a biztosító meg majd fizet helyettünk. Azt hiszem, hogy mindenhol ez lenne a normális...

Nincsenek megjegyzések: