2005/11/24

Hosszú hétvége, rövid pihenés

A hétvégére fahordás volt betervezve. Előzőleg szüleimmel egyeztettem, hogy ezen a hétvégén (szombaton és vasárnap) be kellene hozni az erdőben összegyűjtött fát. Több héttel ezelőtt egyeztettünk, hogy melyik hétvége lenne jó, és hogy mikor tud jönni a teherautós srác.
Úgy gondoltam, hogy mivel két napot dolgozni fogok ezért jó lenne legalább egy nap pihenés. Ezért, valamint azért mert Évi is kivett két nap szabadságot, hogy több mindent elintézzen, úgy döntöttem, hogy a pénteki napon én sem megyek be dolgozni. Mondanom sem kell, hogy a péntek nagyon gyorsan eltelt, és akkor sem igazán pihentünk. Piacon mászkáltunk, vásárolgattunk, valamint az autót vittük szervízbe. Fél hat lett, mire Mátraterenyére értünk...

Ezt a szabadnapot már a hét elején kivettem, ezért volt bosszantó, amikor csütörtökön édesapám benyögte, hogy szombaton nem lesz semmi, mert a fuvaros srác nem rá... csak vasárnap.
A szombati nap is eltelt. Autóalkatrész után rohangáltunk szüleim autójához. Aztán a miénkhez intéztük a zöldkártyát (mikor ellopták a rendszámtáblát, akkor a műszaki érvényességet elfogadták, matricát is adtak róla, a zöldkártyához meg semmit), és szomorúan konstatáltuk, hogy ez a rendszámtábla lopás olyan 20e Ft-ban simán benne van.

Vasárnap nyomás az erdőre. Reggel egy picit bosszantó volt, hogy a fuvaros úgy számított, mintha nem is mennénk. Már ott voltunk a házánál, amikor azt mondta, hogy inkább egy órával később induljunk. Két autóval tudtunk behozni mielőtt még besötétedett volna, és 4 óra körül már úton voltunk ideiglenes otthonunkba.

Menet közben Évi beszélgetést folytatott az anyjával, aki megint alakított. Elvileg szombaton kidobta az anyja (Évi nagyanyja), hogy most akkor lakjon egyedül, de aznap este visszatért hozzá, hogy "ő nem képes egyedül élni". Ezért kapott még karácsonyig haladékot... És akkor most mi lesz? Karácsonykor fogja újra kidobni? Az jelenleg biztosnak tűnik, hogy nem fogunk újra visszaköltözni a Budakeszin lévő lakásba...

Nincsenek megjegyzések: