2010/07/03

Egy telefonhívás

Ma este is történt valami, amivel sikerült felzaklatni a hétvégénket... Ma, azaz 2010. július 3-án, szombaton(!) este, 8 óra után (valamikor 8 és fél9 között) felhívta feleségemet egy igazságügyi szakértő, névszerint Bihary Zoltán, és a "mágnesezési ügyünkről" akart beszélni.

Kérdezem én, hogy hol normális az, hogy este 20:30 tájékán egy hivatalos ügyben eljáró személy telefonhívást intézzen? Biztos nincs jobb dolga, minthogy családokat zaklasson. Vagy akár még az is lehet, hogy éppen borozgatott vagy iszogatott ELMŰ-s cimboráival, és szórakozásképpen telefonálgatott. Persze az is lehet, hogy ma éppen ezidőtájt volt beosztva dolgozni, vagy úgy gondolta, hogy pszichológiailag ez egy optimális időpont a telefonhívásra.

Érdemit nem tudott mondani, csak megpróbált elkeseríteni minket. A feleségemet közvetve, engem pedig közvetlenül. Miután Évi könnyeit - telefonon keresztül is érezhetően -, nem tudta visszafogni elnézést kért, hogy felzaklatta. Igazából nem ő zaklatta fel és nem ő a felelős a témában, hanem maga a téma. Nem az igazságügyi szakértő okozta azt, hogy Évinek elapadt a teje és nem tudta vele normálisan szoptatni kisebb gyermekünket, és még csak nem is ő tehet arról, hogy a kialakult feszültség miatt nagyobb gyermekünk dadogni kezdett. Ezeknek is megvan a felelőse, és azt mondanám neki, hogy szarjon sünt... tarajost.

A telefonbeszélgetés vége felé megjegyezte, hogy hallott már olyan esetet, amikor sikerült az úgynevezet "csalóknak" megegyezni az ELMŰ-vel 50eFt-ban. De most mire fizessünk ki ennyi pénzt, amikor nem követtünk el semmit?

Menet közben arról is beszélt, hogy újabb vizsgálatra lenne szükség, ahová szintén elmehetnénk. Szerintem sok értelme ennek nincsen, mivel az Elster Kft. munkatársai azóta (ahogy előtte is) bármit csinálhattak a villanyórával. Nincsen felettünk kontrol és így igazából azt csinálnak, amit akarnak. Tehát még az is feltételezhető lenne, hogy akár ők szándékosan buherálnak meg eleve hibás villanyórákat, mintha azokat a fogyasztó manipulálta volna. Mindegy, ezen kár is rágódni.

Azt viszont nem értem, hogy az ELMŰ feljelentése alapján a rendőrség vizsgálódik, egy magán feljelentés alapján viszont nem. Nem az igazi károsultat igyekeznek a rend felügyelői és vizsgálói védeni, hanem azt, akinek eleve nem célja, hogy kiderüljön nagyban történik itt valami manipuláció...

Utólagos kiegészítés: Miután Évi olvasta a bejegyzést még annyit tett hozzá, hogy amiután ismertette a problémánkat és érezhető volt, hogy mennyire zaklatott az igazságügyi szakértő úr annyit mondott, hogy "jó, akkor ha ez Önt annyira felzaklatta, akkor mégsem beszéljünk", majd elnézést kért, és letette a telefont.

Nincsenek megjegyzések: