2008/03/03

Dresden-akták

Szerencsére a hölgyek adnak elég időt, hogy közben tévét és sorozatokat is tudjak nézni, ezért úgy gondoltam, hogy megnézem a Sci-fi channel által vetített, egy évadott megélt, misztikus jelenetekkel tarkított sorozatot.

Sajnos a Dresden-akták csak egy évadra volt jó sorozat, ami főleg annak volt köszönhető, hogy nem tudtak élni az amúgy nagyon jó alapötlettel. Adva volt egy varázsló, aki mellesleg a chicagói rendőrségnek is besegített tanácsadóként, ha valami rejtélyes ügybe botlottak. Sajnos innentől elég egysíkúvá vált a dolog. Harry Dresden nyomozókat megszégyenítő ügyességgel eredt a nyomok után, nem gyakran még mágiát is használatba véve. (Izé, innen jut eszembe, hogy nemrégiben valaki azt mondta egy németjuhász kutyára, hogy olyan, mint Rex felügyelő kutyája... mindegy, nem lényeges...)

Szóval sajnos, ennyiből kifújt a sorozat. A bácsi nyomozott, közben akadt néhány reménytelen nőügye, és csak nem akart összejönni neki az állandó közelben ólálkodó nőszeméllyel sem. A 12 részben igazából nem volt főszál, nem volt olyan mozgatórugó, ami előrébb vihette volna a történetet. A különálló részek, a minimális izgalomfaktorukkal, inkább csak háttértelevíziózást jelentettek, mint önfeledt szórakozást. Persze lehet, hogy nem tiltakoztam volna, hogyha lett volna folytatás, de most nem is sírok utána. Jónéhány sorozat van, amit inkább folytathatnának, mint ezt... Firefly, 4400...

Nincsenek megjegyzések: