2012/02/19

Colorama

Mindig elhatározom, hogy valamelyik "komolyabb" társasjátékról írok, de mindig közbenjön valami, vagy csak nincsen elég ihletem és kedvem a dologhoz. Most is egy gyermekeknek valóról írnék pár szót, amit karácsonyra vettek a nagyszülők (a közvetett segítségünkkel) Mártonnak.



A játékot már 3 éves kortól ajánlják gyermekek számára, de mi úgy gondoltuk a fiunk talán elég érett már hozzá. A Colorama főképpen megérte, hiszen a TESCO éppen féláron árulta a társasjátékokat... ezért ezt is beraktuk a többi mellé a kosárba.


A magyar nyelvű szabályzat 4 variánst is felajánl, de igazából saját magunk is ki tudunk olyanokat találni, ami legjobban megfelel gyermekünk szintjének vagy igényének. A táblán különböző színes formáknak van hely, amiket kockadobás után tölthetünk fel.



Igen, ez egy dobókockás játék, ami nem feltétlen baj. Az egyik kockán formák és joker (vagy ahogy gyerekek mondják bobóc), míg a másikon színek, egy üres oldal és joker található. A játék során eldönthetjük, hogy egy vagy két kockával történjen a játék (a mellékelt 2 oldalas lapon ennek köszönhetően találhatunk 4db játékszabályt is).




A játék nagyon egyszerű. Dobunk az egy vagy két kockával, majd a dobás eredményét berakjuk vagy kivesszük a tábláról. A dolog variálható, hogy vagy közösen rakjuk ki, vagy "tisztítjuk le" a táblát, vagy versengve. Ez utóbbinál lehet úgy csinálni, hogy a felrakás előtt egyenlő arányban szétosztjuk a darabokat és leggyorsabb nyer, vagy pedig leszedéskor külön gyűjtjük az elemeket.


A játék több szempontból is fejlesztő, ugyanis egyszerre lehet gyakorolni a színeket és a formákat, valamint lehet egymás ellen versengni vagy esetleg összejátszani. Mindenképpen ajánlani tudom már 3 éves kortól!


(A képeket a http://boardgamegeek.com/ oldalról vannak)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves RaveAir! Szeretnélek megkérni fotózd le nekünk a magyar nyelvű colorama játékszabályokat. Nekünk csak német nyelvű van. Erre a címre érlek küld el: dobaipsz@gmail.com
Üdvözlettel : Szilvia