2010/09/24

Plombavágók

Akár a címbe beírhattam volna a divatos "bréking nyúz" kifejezést, de semmi értelme nem lett volna, és a dolog ennél sokkal komolyabb. Persze, hogy megint az ELMŰ-ről van szó...

A lényeg, hogy megbízható forrásból azt tudtam meg (nem én állítom, de a forrás ennek ellenére elég megbízható), hogy akinek - mindenféle trükközés nélkül - tönkremegy a villanyórája és a szokásos szokás procedúra előtt áll, arra még jobban rásegítenek, hogy bűnőssé tegyék. Most már nem elégszenek meg azzal, hogy utólag mindenféle huncutsággal karcossá teszik a mérőt, hanem még durvább módszert alkalmaznak: LEVAGDOSSÁK A PLOMBÁKAT!

Laikus persze azt kérdezné, hogy ez miért baj. Azért, mert ha meg van sértve vagy el van távolítva a zárópecsét, akkor az az áramszolgálatók számára "bizonyítéknak" számít arra nézve, hogy a fogyasztó csalni akart vagy csalt.
Akinek eddig mindenki/bárki számára hozzáférhető villanyórája van, az gyorsan találjon ki valami zárható megoldást, mert nagyot fog szívni. Legyetek nagyon óvatosak és jobb ha előkészítitek fényképezőgépeiteket és/vagy kameráitokat, ha az áramszolgáltató embere van a közelben.

Nincsenek megjegyzések: