2010/09/30

Kaliforgia 3. évad

Most nagyon szemét leszek és úgy írok bejegyzést erről a sorozatról, hogy nem fogok senkit sem képekkel elkényeztetni. Ez a lustaságon túl azért is van, mert a sorozat erősen a 16 vagy 18 éven felüli korosztálynak ajánlott. Ez azért nem meglepő, mert az előző évadok is a dugásról, a drogozásról és a folyamatos bulizásokról szólt. Persze azért körítésnek kellett a család, a testiségen kívüli kapcsolatok és a dráma.


Az előző évad egy kicsit laposabbra sikerült, bár nagyon jó volt látni egy a BSG-ből megismert cyclont. Az ő karaktere sokat lendített az egész sorozaton, és talán még a Hank Moody-t alakító David Duchovny is elszürkült egy picit mögötte.

A harmadik évadot jó reményekkel kezdhettük, mert anyu elment az örök napsütés városából a hideg New Yorkban, ez pedig erősen esélyt adott kedvenc írónk - amúgy is zabolátlan - életének habzsolására. Tudtuk, hogy fel fognak tűnni azok a nők, akik el fogják csavarni Hank fark... fejét. Csak az kérdés, hogy mennyien, és hogy ezek megint milyen új bonyodalmakat fognak jelenteni. Főleg, hogy elvállalt egy tanítói állást.


Azt kell mondanom, hogy ez az évad közel tökéletesen sikerült. Persze azért itt is voltak laposabb részek vagy részeken belüli részek, és megint nem volt minden teljesen vidám, de rengeteg hangosan röhögős jelenet is volt azokon kívül, amikor csak vigyorogra bámultam a tévéképernyőre.

Az évad során számtalan szemrágógumi jelenet volt, persze főleg a férfinézők számára. Mindezek ellenére - számomra - a legnagyobb jelenet az évad első részében volt, amikor az idősebb író szavalt, majd ugrott... Ezt az évad során nem lehetett semmivel sem túlszárnyalni. Annak ellenére, hogy zseniálisan megírt jelenetek voltak még a továbbiakban is.

Az igazi bajom a befejezéssel volt. Az utolsó előtti résznél úgy látszott, hogy az egy biztonsági rész, arra az esetre, ha nem lenne a következő évadra berendelés. Én elégedett lettem volna egy ilyen évadzáróval. Erre megkaptuk az utolsó részt és a vigyor eltűnt az arcomról, a helyét elégedetlenség vagy szomorúság váltotta fel. Mindenesetre nagyon várom a következő évadot...

Nincsenek megjegyzések: