2007/09/04

Parkettázás, második kör

Történetesen úgy esett, hogy a második hétvégén sikerült a parkettázási hadműveletet befejezni. A hét közepe a cuccok tologatásával és egyéb allokálásával telt el. Mellette még azt sem lehetett mondani, hogy a munkahelyen láblógatási tevékenység folyt, mert nem győztük kapkodni a fejünket, hogy a számtalan határidőbe beleférjünk.

Szerencsére bónusz materiált már nem kellett beszerezni, ezért a hét középső napjain ezen nem kellett nagyon idegeskedni. Leszámítva persze egy 2 méteres parketta-szegélylecet, amit Évi szerzett be, a viszonylagosan utunkba eső parkettás dolgokra specializálódott kereskedelmi kiszolgálóegységbe.

Csütörtök este berámoltuk a kocsiba a régi szegőleceket, meg néhány égetni való dolgot, hogy a következő napon szüleimhez szállítsuk őket. Pénteken miattam sikerült meglehetősen későn indulni, és így csak este 9 körül értünk Mátraterenyére. Pedig a 4 napos autópályamatricának köszönhetően viszonylag gyorsan megtettük az utat. A matricára azért volt szükség, mert szombat reggel el kellett mennünk Tomiért, a parkettázó mesterünkért, és a fővárosba kellett hozni, hogy megcsinálja a maradék két félszoba csiszolási és lakkozási munkálatait. Ő lehet, hogy hozzá van szokva a korán keléshez, mert az oda- és visszaúton elég kókadtak voltunk, és kommunikációra gyakorlatilag képtelenek.

A két félszoba viszonylag gyorsan haladt, köszönhetően annak, hogy az egyik szoba nem volt annyira ramaty állapotban, míg a másikon Tomi szerint nem is volt lakk, amit fel kellett volna csiszolni. Hogy ne unatkozzak, ezért a folyamatos sepregetésen kívül rámbízott egy kis sarokcsiszolási feladatot is. Először majdnem elrántott a sarokcsiszoló gép, de a végére egészen belejöttem a kezelésébe.

Egy gyors tojásos-sztrapacskázás után gyorsan lekentük a két szobát először nitró, majd végleges, selyemfényű lakkal. Azt hiszem, hogy nem sikerült olyan rosszul.

Mivel egy kis szagot még most is érezni, ezért valószínűleg csak holnap fogjuk betolni az ágyat hálószobánkba, valamint a többi bútor a gyerekszobába.

Nincsenek megjegyzések: