2024/10/01

Egy újabb muffin recept

Mint tudjátok elég nehéz mindig kikeresgetni a jó recepteket. Ezért egyszerűbb a saját blogomba beletenni. Most egy citromos muffin receptjét osztanám meg olvasóimmal, de főleg saját magammal.

A tésztájába a következő összetevőket tegyük bele, akár tetszés szerint sorrendbe:

220 g liszt
150 g cukor
2 evőkanál keményítő
2 teáskanál sütőpor
½ tk szódabikarbóna
½ tk só
180 g tejföl
115 g vaj
1 nagy tojás
3 evőkanál citromhéj
3 evőkanál citromlé

Szóval ezeket csak keverjük össze, majd tegyük muffinformákba (nekem 12 formába sikerült szétosztani). Ajánlott szilikonos formákat használni, mert akkor nem kell szórakozni a papírral és a formából való kiszedéssel sem.
További észrevétel, hogy elég lehet 100 g vaj is, ha nem szeretnék pluszban méricskélni. Ennek okán a tejfölből tettem bele valamivel többet, olyan 190 g körül.
Fontos észrevétel még, hogy az egyszerűség kedvéért használjunk egy egész citromot. Annak a héját reszeljük le és a levét facsarjuk a masszába.

MÁZ
160 g porcukor
3 evőkanál citromlé
Én igazából “csak” 125 g porcukrot tettem bele, de így is elég édes volt. Ezt keveréket elég hidegen összekeverni, majd rácsurgatni a muffinokra, és hagyni megszáradni.

220 fokon előmelegít, 8 percig süt, majd 125 fokon 6 perc. De igazából figyelni kell és fogpiszkálóval ellenőrizni.


Nincsenek megjegyzések: