2014/07/19

Ráckevei strand

Mindig izgalmas dolog számunkra új, ismeretlen strandot felfedezni, főleg akkor, ha mások áradoznak róla. Nálunk fontos szempont, hogy mindhárom gyereket lefoglalja a dolog és hogy mindenki jól érezze magát.
 
Ilyen elvárásokkal keltünk át a Dunán... aztán véletlenül mégegyszer. Aminek folyományán az 51-es úton kúsztunk dél felé. Ilyen az, amikor bátran GPS nélkül indulunk útnak és az én fantasztikus térképolvasási gyakorlatomra van bízva a navigálás. El ugyan nem tévedtünk, csak kalandosabb úton értünk el a célpontunkra a ráckevei AquaLandhez.
 
Ráckevén nem túl sok tábla jelzi, hogy merre is van a strand, ezért aki nem figyel az könnyen elhibázhatja a lehajtót. Onnan pedig már nem nagyon lehet eltévedni.
 
Fontos hangsúlyt kapott az élménykomplexumban a vendéglátás, amit először akkor tapasztaltunk, amikor a recepción belépőjegyet vásároltunk. Annyira nem tartottam indokoltnak az 5+ recepcióst, még akkor sem, ha az építmény egy része szállodaként üzemel.
 
Képek alapján nagyobbnak tűnt, ezért először egy picit csalódottan néztem szét. Belépéskoz nem vettünk csúszda jegyet, csak későbbi opciónak hagytuk meg. Érkezésünkkor még egyik sem üzemelt, pedig már 10 is elmúlt.
 
A strand lényegi, központi eleme az "Élménymedence-rendszer". Itt található egy gyerekcsúszdás pancsoló, két víziágyúval. Rögtön mellette 4 vízinapozóágy és 4 pezsgőágy. Ez a két medence melegvízű és a 14 hónapos gyermekünknek is leért a lába.
 
A vízi napozóágyas rész túloldalán egy hidegvízű medence található, egyfajta gyermekkalandparkkal. A képeken nem látható, de alul rögzített műanyag "leveleken" lehetett sorban egyikről másikra ugrálni, ahol a haladást segítette egy felülre kifeszített kötélhálózat. A kötél magassága miatt ez főleg 6-10 éves korosztályt célozta. Ha sikerült a feladaton átverekedni magunkat, vagy oldalt kikerülni, akkor eljuthattunk a sodrófolyosóhoz.
 
Az életkor szerinti medencesorrendben következik az általam csak bulimedencének nevezett rész, középen egy vízi-koktélbárral. Oldalról többféle vízsugárral maszíroztathatjuk magunkat  a közelben fürdőzők lefröcskölése közepette. Frissen a fordrásztól nem ajánlott idejönni, mert elkerülhetetlen, hogy mindenhol vízes legyen az ember. A vízibárt körbe betoülökék veszik körbe, hogy könnyebb legyen a langyos vízben való koktélozás. És közben szól a zene.
 
Ezen rész közelében még van egy úszómedencécske is, amit mérete és gyermekfelvigyázási okok miatt inkább kihagytam.
 
Az idősebbeknek az élményrészlegtől távolabb két melegvízes gyógymedence elégítheti ki az igényeit. Nagy melegben a 38 fokos medencék víze az ajánlott 20 percre bőven több, mint kellene.
 
Végül úgy döntöttünk nem váltunk külön jegyet csúszdázásra. Ez is inkább a 20 év alatti korosztálynak készült, úgyhogy nem is erőltettem. A menet közben kialakult apróbb vihart követően újra el sem kezdett működni, de szerencsére a gyerekek nem is nagyon említették, hogy csúszdáznának.
 
Most pedig jöjjön egy rövid összefoglaló.
 
Ajánlott, pozitív dolgok:
- kifejezetten ajánlott, totyogó-óvodás- iskoláskorú gyermekkel rendelkezők számára,
- jó annak is, aki szereti a családias hangulatú, "apróbb" strandokat,
- sok árnyékos rész található, de lehet napozni is,
- ingyenes padok és napozóágyak,
- árnyékos(!) helyen lévő gyermekjátszótér,
- elfogadható árak belépéskor és a strand egész területén,
- vízibár és egész jó zene :),
- tiszta mellékehelyiségek.
 
Nem ajánlott, negatív dolgok:
- nem túl nagy, ezért igazi kánikula esetén túl zsúfolt lehet,
- a csúszda részleg külön fizetős és nem túl nagy,
- 5 órakor, varázsütésre a személyzet el kezdett pakolni.
 
Az időközben kialakult zápor sokkal csúnyábbnak nézett ki, míg hozzánk nem ért, de annyi jótékony hatása volt, hogy a fele strand kiürült. A gyermekek nagyon élvezték a pancsizást és kellemes elfáradtak mikor hazaindultunk.
 
 

Nincsenek megjegyzések: