2014/01/30

Philip Athans - Megsemmisülés

Valahol olvastam, hogy a sorozat ezen részét tartják a leggyengébbnek. A negatív véleményemet már elmondtam a korábbi részről és sajnos azt kell mondanom, hogy ez annál is rosszabb. A színvonal tovább esett.
 
Mivel is van igazából a gond? Talán azzal, hogy volt egy jó alapötlet, a végső megmérettetés felvezetése. Ezzel még nem is lett volna gond, de az egész el lett nyújtva, ráadásul a párhuzamos történések közötti váltások túl hatásvadászok. A Halistra - Ryld szál olyan feleslegesnek tűnik, mintha mocsárba ragadva folyamatosan süppendnének. Ugyan ez az érzésem volt a fő szállal kapcsolatban is.
 
Állnak a káoszhajóval, várnak az indulásra. Miközben újabb és újabb szörnyrohamokat kell túlélnie a társaságnak. Philip Athans szeretné velünk valamiért Valas Hune-t megkedveltetni.
 
A drow fővárosban történő harcok jelentősen háttérbe szorultak. Nem sok mindent tudunk meg az ott zajló csatáról, mert egyedüli fókuszba a főmágus és a lichdrow között zajló küzdelem kerül. Amit sikerült nevetségesen túlnyújtani.
 
A könyv végére a társaság létszáma egy picit lecsökkent. Lehetne vitatkozni rajta, hogy melyik szereplőt kellett volna inkább kiírni a történetből, de el kell fogadni ezt döntést.
 
Az ötödik könyv végén igazából legjobban annak örültem, hogy már csak egy könyv van hátra a sorozatból, amiben végre lezárul a történet és talán végre az is kiderül, hogy mi is és miért is történt Lolthtal.