2012/10/26

Fehércsokis süti

Ha egy süteményre azt mondják, hogy jó, az még nem igazán jelent semmit, azonban, ha azt kérik, hogy csináljunk még belőle, vagy ha követelik a receptet, akkor tudhajuk, hogy az valóban finom. Sajnos a nevét nem tudom, mert a receptetet anélkül kaptam, de ez nem változtat semmit könnyű elkészíthetőségén és finomságán.
 
Lássuk mi kell hozzá:
340 g lágy vaj
420 g kristálycukor
1 csipet só
3 egész tojás
520 g liszt
270 g durvára tört makadám dió/mandula/bármi
400 g durvára tört(vagy pasztilla) fehércsokoládé

A vajat a sóval, cukorral összedolgozzuk, beletesszük a lisztet, majd a tojásokat, végül a csokit és a diót. Berakjuk kicsit a hűtőbe, hogy megdermedjen, összeálljon. Nagyjából 4 cm-es hengert formázunk belőle, kb. 1 cm-es vastagságú darabokat vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt "szaftosra" sütjük (melegen puha, amikor kihűl, megszárad, de nem szabad túlsütni).
Ha a mennyiségeket túl soknak tartjuk, akkor nyugodtan lehet dió/mogyoró/mandula 200g és a fehércsoki 300g.
 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: