2011/10/11

Sir Arthur Conan Doyle - Az Agra kincse

Mivel vannak nagy tömött táskával való utazós napjaim is, ezért eddig egyértelmű volt, hogy párhuzamosan kell könyveket olvasnom. Ugyanis a nagyobb, 400 oldal feletti irományok már nehezen férnének el a táskámban.

Ezért kezdtem el SACD Az Agra kincse című írását a mobilomon, majd fejeztem be Kindlén. Ez utóbbi eszközről majd hamarosan megírom a véleményemet és tapasztalataimat.


Nem is nagyon tudom, hogy mit írhatnék erről a könyvről. Sherlock Holmes és hű katonaorvos társa, egyben a történet mesélője Watson doktor egy újabb kalandba keveredik. Jelen könyvben valóban csak egyben, ugyanis ez egy hosszabb történetet mesél el.

Egy ifjú hölgy apja halála után furcsa leveleket és ajándékokat kap, de amikor már a személyes találkozó felmerül, akkor úgy dönt, hogy bevonja a híres nyomozót. Mint kiderült ezen ötlete nagyon jó döntés volt, mert kaland gyilkosságba torkollik.

A súlyos kedélyváltozásokon átmenő Sherlock személyében meglehetősen érdekes karaktert ismerhetünk meg, de ugyanakkor Watson jellemében és életében is új dolgokra akadhatunk rá. Utóbbi esetében még megjelenik egy meglehetősen szűkre szabott, de ugyanakkor sokkal nagyobb eredménnyel bíró szerelmi szál is.

Magáról a nyomozásról, annak eredményéről és egyéb történésekről bővebben nem írnék, mert azzal lelőném a poént és sokak szórakozását tenném tönkre. Annyit azonban még elmondhatok, hogy Az Agra kincse nem a leggördülékenyebb történetvezetésű Sherlock Holmes írás. Nem mondom, hogy rossz lenne, de elég sok ponton ötlethiányosnak éreztem. Szórakozásnak jó volt és nem szegte a kedvemet a további hasonló történet elolvasásától.

Nincsenek megjegyzések: