2010/08/19

Ausztrál(?) palacsinta

Ezt a receptet már korábban kaptam, de még csak egyszer próbáltam ki. Ma újra késztetést érzek az elkészítéséhez, ha felébredt a család. A blogba írás egyik fő célja, hogy máskor is könnyen megtaláljam a receptet.

Hozzávalók:

- 1 tojás
- 1 bögre liszt
- fél bögre (por)cukor
- fél bögre tej
- egy csapott teáskanál szódabikarbóna
- egy evőkanál 10%-os ecet

A tojást a cukorra, a liszttel és a tejjel csomómentesen simára keverem, majd ezt követően adom hozzá a szódabikarbónát és ecetet.

Olvasztott vajon, palacsinta sütöbe nagyjából 4 db kanálnyi méretű darabot helyezek el, majd megsütöm mindkét oldalát. Figyelni kell, mert nagyon gyorsan megsül. Igazából az első néhány sütés alapján tudja mindenki megtapasztalni, hogy milyen lángon és mennyi ideig tart az optimális állag elérése.

Az elkészült palacsintákat ezt követően lehet lekvárral, öntettel, kakaóval, pudinggal, (juhar)sziruppal fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések: