2013/07/26

2013. nyári helyzetjelentés, avagy miről szeretnék írni

Az utóbbi hetekben még jobban lecsökkent a szabadidőm, ezért még kevesebb teret tudok adni blogolási hajlandóságomnak. Rengeteg mindenről szeretnék írni csak nem tudom, hogy mikor. Úgy gondoltam, hogy ezeket most gyorsan és vázlatosan megosztom, aztán vagy lesz belőlük valami, vagy sem.
 
Mátyás ma 2 hónapos. Erre ebben a pillanatban döbbentem rá, hogy rátekintettem a naptárra. Nincsen vele kapcsolatban semmilyen extra dolog, normális ütemben fejlődik és alakul a napirendje... ahogy a miénk is.
 
A múlt héten nyaralni voltunk Mezőkövesd határában Zsóry-fürdőn. A legutóbbi látogatásunk óta elég sok minden változott ott, ráadásul előnyére. Ezért terveztem, hogy írok majd egy 2013-as strandkörképet is, amiben még a bükkszéki fürdő kap majd helyet. Ez utóbbinál is elég sok pozitív változás történt.
 
Mártonnak és Annamáriának letelt a nyári szünet, a héten már mind a ketten mentek oviba, vagy bölcsibe. Annamária a nyári szünete első hetében görkori táborban is volt, ahol egész jól megtanították a suhanó lábbelik használatára.
 
Talán véget ért az ELMŰ-s hercehurcánk? Az ítélőtábla legalább is kimondta az ítéletet, amiben helyben hagyta az első- és másodfok döntését, azaz, hogy Magyar Energia Hivatal döntése érvényes az ELMŰ-vel szemben. Az ítéletet levélben is megkaptuk, de azért egy picit jót tenne a lelkünknek, ha kapnánk az energiaszolgáltatótól is valami bocsánatkérés-féleséget. Bár bizonyára nem kapunk.
 
Már nagyjából egy hónapja nyüstölök egy Ainol Novo 7 Venus androidos táblagépet, amiről meg szeretném majd osztani a tapasztalataimat és benyomásaimat.
 
Várható volt, hogy a sok jó eseményre majd érkeznek kevésbé jók is. Elsőnek a monitorom krepált be. Csak egy egy villanásnyira kapcsol be, majd elsötétül. Az előzetes diagnózis táphiba volt, de azóta ketten is megerősítették, hogy komolyabb a baj, ezért majd vennem kell egy újat (mikor jön már a következő havi fizu?). Szomorú, hogy a készülék csak 4 évet bírt ki.
 
Az Egreat R6S Plus névre hallgató médialejátszóm ennyit sem húzott ki hiba nélkül, ugyanis úgy gondolta nem akar a wifihálózatra csatlakozni. Szerencsére a hamar felbukkanó problémának van olyan pozitív vetülete, hogy a készülék még garanciális, ezért vagy javítják vagy cserélik. Mindenesetre csináltam egy kis "vadkábelezést", hogy sima LAN kapcsolat legyen a számítógéppel. Úgyis sokan furcsálják, hogy miért wifi-n keresztül használom.
 
A héten megkezdődik a digitális átállás kapcsán az analóg lekapcsolás első nagyobb fázisa, aminek hatására a földfeszíni műsorsugárzásban fogható három országos csatornát Magyarország egy nagyobb részén nem lehet tovább nézni.
 
Amikről pedig biztosan nem fogok hosszabb és különálló bejegyzést írni:
- Úgy döntöttem, hogy gerillaakcióban lefordítok néhány sorozatepizódot a Castle 5. évadából.
- Nyögvenyelősen néha megcsinálok 100-100 sort a Sarcred 2 kiegészítőjének fordításához is.
- A nyár hátránya, hogy néhány hónapra sport nélkül maradtam. A kosárlabda nagyon hiányzik és sajnos nincsen céges foci sem.

Nincsenek megjegyzések: